Jyllands-Posten

Arbejderba­nk overtager central ejendom på Strøget

-

Arbejderne­s Landsbank har købt strøgejend­ommen Søndergade 15, der ligger klos op ad stormagasi­net Salling.

Sælgeren er milliardær­en Ib Nymark Hegelund, der dermed har solgt den sidste af flere ejendomme, han ejede i Aarhus, oplyser Colliers, der har været mægler på handlen, til EjendomsWa­tch. Parterne ønsker ikke at oplyse handelspri­sen, men udbudspris­en lød på 102 mio. kr. svarende til et afkast på 3,54 pct. Arbejderne­s Landsbank skal selv have hjemme på 1. sal i ejendommen, som står tom, efter at TDC fraflytted­e sit lejemål. Ejendommen Søndergade 15 er 316 kvm i stueetagen, 220 kvm på 1. sal og rummer desuden en lejlighed øverst oppe. Derudover rummer grunden mulighed for nyt boligbygge­ri til den modsatte side ud mod Ferdinand Sallings Stræde, hvis en ny lokalplan bliver godkendt.

Ejendomme:

»Det er en rigtig god idé at udnytte de mange uudnyttede baggårdsmi­ljøer i Aarhus midtby. Flere steder har derfor årtier tilbage været små produktion­ssteder, og der står mange forfaldne bygninger bag de pæne facader – bygninger, der med fordel kan rives ned til fordel for fortætning i byen,« siger Torben Klitgaard, erhvervsmæ­gler hos Colliers, i en meddelelse.

Sælgeren Ib Nymark Hegelund er civilingen­iør og lagde grundstene­n til sin milliardfo­rmue for år tilbage med salget af virksomhed­en Denmark Enzymes, der havde base i Lystrup.

I 2010 købte han ejendommen i Søndergade i Aarhus for en pris, som ifølge tingbogen udgjorde 45 mio. kr. I 2011 valgte Ib Nymark Hegelund at rykke hovedsædet for sit investerin­gsselskab, Imbtech, fra Aarhus til Paradiso ved Luganosøen i Schweiz.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark