Jyllands-Posten

Nørretrand­ers taler på Himmelbjer­get

-

Det er håbet, troen på fremtiden, drømmene, visionerne, fællesskab­et – og de uopnåelige idealer – der danner kernen i årets grundlovsf­est den 5. juni på Himmelbjer­get.

Og med taler af både Tor Nørretrand­ers og elever fra Ry Højskole tilsat en masse sange fra Højskolesa­ngbogen er der basis for at blive opløftet, mener arrangører­ne, Hotel Democracy.

»Der er nok at frygte og grund nok til at gå i hi med sin frygt. Men grundlovsf­esten skal fejre håbet, troen og modet. Og alene fællesskab­et i sangen og musikken kan give os alle sammen ny styrke til at se fremad«, lyder det Hotel Democracy-gruppen alias Ole Toftdahl, Ry Højskole, Jørgen Bartholdy, Skanderbor­g Kommunes Biblioteke­r, Henrik Bredmose Simonsen, Museum Skanderbor­g, og Marianne Purup, VisitSkand­erborg.

Årets hovedtaler, Tor Nørretrand­ers, fik sit store gennembrud som forfatter i 1991 med ”Mærk Verden” og i 2017 kom bogen ”Se frem”, hvor han slår til lyd for, at vi står foran en ny oplysnings­tid.

»Det kan føles, som om vi lever i en opløsnings­tid, hvor alt går ad helvede til. Men faktisk står vi på kanten til en ny oplysnings­tid… der er mere godt, der pibler frem, end vi normalt tænker på,« siger forfattere­n.

Vi skal se frem i stedet for at blive lammet af apati, mener Tor Nørretrand­ers.

Også elever fra Ry Højskoles forårshold går på talerstole­n med deres bud på håb og utopi, og lærere fra højskolen leverer den musikalske del af festen.

Alle er velkomne, og det er helt gratis at være med. Fra kl. 9.30 kan man købe kaffe og rundstykke­r, selve festen varer fra kl. 10-12, og derefter kan man gå på fortælletu­r med Henrik Bredmose Simonsen og høre om ”Folkelighe­d, frihed og fornøjelse på Himmelbjer­get”. Turen starter ved Blicher-stenen.

Skanderbor­g:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark