Jyllands-Posten

Nyt 007-museum lader gæsten føle sig som superskurk

-

Fra juli får alle James Bond-fans deres eget Graceland. Men varmt tøj anbefales. Museet ”007 Elements” er nemlig passende placeret på toppen af det østrigske bjerg Gaislachko­gl, og det er ikke opvarmet.

Lokationen er nøje udvalgt. Bond-filmen ”Spectre” blev således delvist optaget på netop dette bjerg, og museet ligger tæt på restaurant Ice Q, der indgår i filmen som Hoffler-klinikken, hvor Bond møder Madeleine Swann. Derudover vil indretning­en skabe associatio­ner til skurken Blofelds base i ”I Hendes Majestæts hemmelige tjeneste”. Neal Callow, kreativ leder af museet, beskriver det som en »cinematogr­afisk installati­on« snarere end et konvention­elt museum, og udtaler til The Times: »Den arketypisk­e Bond-skurk kunne sagtens bo her. Det

Museum:

ligger inde i en bjergtop. Det kan næsten ikke blive mere Bond-agtigt.«

I overensste­mmelse med tiderne er udstilling­en renset for de mest politisk ukorrekte dele af Bondarven: Ingen video-klip af 007, der smækker en kvinde bagi og beder hende forlade rummet, så han kan føre en »mandesnak«, ingen lettere nedladende bemærkning­er til minoritets­personer osv.

Til gengæld vil der være flere relikvier fra 007histori­ebøgerne, bl.a. skistavs-skydevåben­et fra ”Spionen, der elskede mig” Scaramanga­s gyldne pistol fra ”Manden med den gyldne pistol” og resterne af Bonds fly, der braser ind i førnævnte Hoffler-klinik.

"007 Elements" er 1300 kvadratmet­er stort. Det åbner d. 12. juli, og entréprise­n bliver cirka 500 kr., hvilket inkluderer skiliften derop.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark