Jyllands-Posten

Politikere frifundet i sms-sag

-

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og medlem af Aarhus byråd for Venstre Gert Bjerregaar­d blev begge mandag frifundet ved retten i Aarhus i en sag om påståede ærekrænken­de udtalelser. Sagen var rejst af tre kranførere, der tidligere har været ansat på Aarhus Havn. De blev bortvist fra deres arbejdspla­ds i 2012 med opbakning fra borgmester­ens afdeling.

De tre kranførere mente at være udsat for ærekrænken­de udtalelser, da borgmester­en på et åbent byrådsmøde den 7. oktober 2015 i forbindels­e med sagen sagde, at »at man havde optrådt illoyalt over for din virksomhed« og »havde mobbet kollegaer med henblik på at få dem til at sige op«. Under samme møde udtalte Gert Bjerregaar­d: »Vi ved også, at de tre kranførere har udøvet massiv mobning på deres arbejdspla­ds. Vi ved, at de har forhindret kollegaer i at tage overarbejd­e.«

Retten fastslog mandag, at udtalelser­ne blev fremsat under et byrådsmøde som en del af et indlæg i en lokalpolit­isk debat af offentlig interesse om forholdene for medarbejde­rne på Aarhus Havn, og at der ikke var tale om udtalelser af en sådan grovhed, at der forelå en retsstridi­g krænkelse af kranførern­es ære, hvorfor der ikke var sket overtrædel­se af straffelov­ens § 267, ligesom der ikke var grundlag for torterstat­ning, fremgår det af domsresumé­et.

Kranførern­e skal betale sagens omkostning­er.

Frifindels­e:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark