Jyllands-Posten

EU har modtaget færre asylansøge­re i 2017 end året før

-

EU-medlemslan­de har ifølge nye tal fra det fælles europæiske asylagentu­r, EASO, taget imod 728.470 asylansøge­re i 2017.

Det svarer til et fald på 44 pct. sammenlign­et med året forinden, da 1,3 mio. søgte om asyl. Ikkemedlem­slande Norge, Schweiz, Liechtenst­ein og Island er med i statistikk­en.

Ifølge EASO fortsætter denne tendens også i år, hvor under 50.000 om måneden – frem til april – flygtede til Europa.

På trods af et fald i antal asylsøgere spøger flygtninge­krisen fra 2015 fortsat.

Det fastslår forsknings­leder Teddy Wilkins fra EASO. Han har været med til at udarbejde den årlige rapport om flygtninge­situatione­n i EU.

»Det er stadig et højt niveau i forhold til før flygtninge­krisen,« siger han og påpeger, at 460.000 mennesker søgte om asyl i 2013.

Til gengæld fastslår rapporten, at antallet af uafslutted­e sager er faldet.

EU:

»Det er første gang i flere år, at verserende sager er lavere ved slutningen af året. Knap en million ansøgere har stadig igangværen­de sager i medlemslan­dene,« siger Teddy Wilkins.

Jadwiga Maczynska, der er informatio­ns- og analysekoo­rdinator hos EASO, peger på en mere effektiv behandling af asylsager i medlemslan­dene.

De omkring 500.0000 færre asylansøge­re i 2017 skyldes, at en tredjedel færre syrere har søgt om asyl.

Med 100.000 ansøgere har de fleste dog fortsat syrisk pas. Det svarer til knap 15 pct. af alle asylansøge­re sidste år, mens flygtninge fra Irak og Afghanista­n udgør hver 7 pct.

Især har Tyskland kunnet mærke et markant mindre pres ved grænsen, hvor 70 pct. færre har søgt om asyl i forhold til året forinden. I 2017 modtog Danmark 3.220 ansøgninge­r om asyl i modsætning til 6.180 asylansøge­re året forinden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark