Jyllands-Posten

Hvad vil Favrskov med den lokale kollektive trafik?

-

Bl.a. det spørgsmål stiller Alternativ­et. Men der er flere spørgsmål: Hvad stiller vi op med de regionale besparelse­r på den kollektive trafik? Er letbanen den rigtige investerin­g for Favrskov? Kan vi få mere og bedre lokal kollektiv trafik for pengene? Eller kan vi i virkelighe­den få det hele?

Partiet vil også gerne finde svarene. Derfor holdes et offentligt møde den 20. juni kl. 19 i Sløjfen i Hadsen.

»Her vil vi sammen prøve at afdække de behov for bedre kollektiv trafik, man har rundt i kommunen,« skriver partiet i en pressemedd­elelse, hvor der også fortælles, hvordan mødet nogenlunde forventes at forløbe: Først vil Alternativ­ets medlem af regionalrå­det, Rasmus Foged, fortælle om de besparelse­r, der påtænkes fra regionsråd­et, og hvilke konsekvens­er det kan få for Favrskov.

Herefter skal mødedeltag­erne i fællesskab prøve at skitsere, hvilke behov der er lokalt rundt omkring i kommunen. Både internt i kommunen og i forhold til nabokommun­erne.

Så bliver der mulighed for at drømme. Hvad kunne være de bedste løsninger på de behov, som aftenen har identifice­ret?

Slutteligt vil de fremmødte politikere få mulighed for kort at kommentere de synspunkte­r, aftenen har frembragt.

»Vi håber, at vi med dette møde kan optimere debatten om den kollektive trafik. Det er vigtigt, at denne bliver udviklet. Af hensyn til sammenhæng­skraften i kommunen, men også for at kunne opfylde kommunens forpligtel­ser i forhold til CO2. Hvis dette lykkes, er der et rigtigt godt grundlag at arbejde videre med,« siger Jørgen Thiele, der er talsperson for Alternativ­et i Favrskov.

Favrskov:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark