Jyllands-Posten

Mette Bock forventer at forhandle medieaftal­e på plads med DF

-

Selv om kulturmini­ster Mette Bock (LA) havde foretrukke­t et bredt medieforli­g, så er hun klar til et soloridt med Dansk Folkeparti.

Det siger hun, efter at S og SF onsdag har forladt Kulturmini­steriet. De to partier hævder selv, at ministeren har smidt dem ud af forhandlin­gerne, men det afviser Mette Bock. Hun vil nu koncentrer­e sig om at forhandle med Dansk Folkeparti.

»Fra begyndelse­n, da vi fremlagde udspillet, har jeg sagt, at det vil være fint med en bred aftale. Kan det ikke lade sig gøre, så laver vi en smal aftale,« siger Mette Bock.

Hun frygter ikke, at et smalt medieforli­g laves om, hvis der kommer en Sregering efter næste valg.

Det er den økonomiske ramme, der er aftalt med Dansk Folkeparti, som skiller regeringen og Socialdemo­kratiet og de andre par-

Medier:

ter i rød blok. Mette Bock fastholder, at der skal spares 20 pct. på DR over fem år, svarende til 1,1 mia. kr.

Hun påpeger, at regeringen har tilbudt at lægge 380 mio. kr. oven i public service-puljen.

Regeringen og DF fastholder, at DR skal spare. Efter S-SF’s exit forhandler regeringen videre med Dansk Folkeparti, forklarer Mette Bock.

»Der ligger aftale om DR, som regeringen har indgået med DF inden de øvrige medieforha­ndlinger. Den bakker regeringen fortsat op. DF’s medieordfø­rer bakker også fortsat op om det,« siger kulturmini­steren.

»Vi skal huske, at en hel mediebranc­he venter på, hvad der er præmissern­e fra 1. januar (2019). Nu har vi ventet siden 30 maj. Nu kan vi ikke vente længere,« mener Mette Bock.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark