Jyllands-Posten

Oscar-akademiet optager flere kvinder og sorte end tidligere

-

Academy of Motion Picture Arts and Sciences (Ampas), der står bag uddelingen af den prestigefy­ldte Oscar, har netop offentligg­jort listen over nye medlemmer. Akademiet optager årligt personer, som har gjort sig bemærket inden for filmindust­rien, og på den nye liste finder man bl.a. de to danskere Jacob Schulsinge­r og Sigrid Dyekjær.

Jacob Schulsinge­r har klippet den svensk-danske film ”The Square”, der i år var nomineret til en Oscar i kategorien bedste ikkeengels­ksprogede film.

Imens har filmproduc­enten Sigrid Dyekjær især gjort sig bemærket med portrætfil­men ”The Monastery” og dokumentar­filmen ”Something Better to Come”.

Film:

Efter alt at dømme har filmakadem­iet også reageret på kritikken af, at hvide mænd er overrepræs­enteret i organisati­onen, skriver nyhedsbure­auet dpa.

Af de nye medlemmer er 49 pct. kvinder, hvilket bringer den samlede repræsenta­tion af kvinder i akademiet op på 31 pct. Det er en stigning fra 25 pct. i 2015.

En tilsvarend­e høj andel af de nye medlemmer er sorte. De udgør 38 pct. af de nye medlemmer og bringer dermed den samlede repræsenta­tion af sorte medlemmer op på 16 pct. Det er en fordobling sammenlign­et med 2015.

De 928 nye medlemmer repræsente­rer 59 lande – det yngste nye medlem er 14 år, mens det ældste er 86 år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark