Jyllands-Posten

Politikere strides om kommunalt køb af kunstnekro­loger

-

Københavns Kommune har købt et kunstværk, der i den grad har skabt røre på de sociale medier. Det forestille­r 20 hvide A4-ark med nekrologer over kendte politikere. På hvert ark står der en enkelt sætning som for eksempel: »Lars Løkke er død«, »Henrik Sass Larsen er død«, eller »Birthe Rønn Hornbæk er død«.

Værket er udført af kunstner og aktivist Jakob Jakobsen og har kostet kommunen 10.000 kr. Det skal hænges op på en endnu ukendt kulturinst­itution som f.eks. et plejehjem.

Men værket deler vandene. Folketings­medlem Dan Jørgensen fra Socialdemo­kratiet hælder værket ned ad brættet på Twitter.

»Det er usmageligt det her. Og jeg forstår ikke, at man vil bruge skatteyder­nes penge på den slags,« skriver han.

Miljø- og fødevaremi­nister Jakob EllemannJe­nsen (V) mener også, at

Billedkuns­t:

skatteborg­ernes penge kunne bruges bedre.

»Betyder det, at vi så snart bliver fri for at høre sætningen: ”Der kan ikke spares en krone i Københavns Kommune, uden at det går ud over kernevelfæ­rden”. Det ville nemlig bare være alle tiders,« skriver han.

Det var et enigt billedkuns­tudvalg, der stod bag købet, siger kultur- og fritidsbor­gmester i København Niko Grünfeld fra Alternativ­et. Han glæder sig over, at værket allerede har skabt debat.

»Kunsten kan og skal skabe debat en gang imellem. Det gør dette værk åbenbart. Det har jeg det helt fint med,« skriver kulturborg­mesteren på Twitter.

Københavns Kommunens otte mand store billedkuns­tudvalg består af politikere og fagfolk.

Udvalget har et budget på 675.000 kr. til kunstkøb i år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark