Jyllands-Posten

Svigtende bogsalg vil halvere Gyldendals overskud i år

-

Gyldendal må erkende, at salget af bøger ikke lever op til forventnin­gerne, og at årets resultat derfor bliver noget lavere, end Gyldendal hidtil har regnet med. Det oplyser forlaget.

Med et underskud på 45 mio. kr. i første halvår, ventes årets samlede resultat før skat at blive 20 mio. kr. Tidligere forventede Gyldendal et resultat før skat på omkring 45 mio. kr.

»Indtjening­en på det almindelig­e bogmarked er for nedadgåend­e for os. Vi har udgivet for mange titler, der har haft for høje omkostning­er, og som har solgt for lidt,« siger forlagets administre­rende direktør, Morten Hesseldahl.

Nedskrivni­ngen kommer, selv om Gyldendal faktisk har øget sin omsætning. I første halvår 2018 omsatte Gyldendal for 362 mio. kr. mod 346 mio. kr. i 2017.

Bogsalg:

Forlaget forklarer de alligevel skuffende resultater med, at et »bredt antal udgivelser« ikke solgte godt nok. Og forventede bestseller­e skuffede.

Gyldendal skal i gang med at se på, hvordan forlaget kan komme på ret kurs igen. Det skal bl.a. ske ved at skære ned på antallet af årlige udgivelser fremover, siger direktøren.

Gyldendal udgiver omkring 450 titler i år. Hvad niveauet skal være de kommende år, har Morten Hesseldahl endnu ikke lagt sig fast på. Der er heller ikke så stor tilslutnin­g til Gyldendals bogklubber længere. Medlemmern­e falder fra, og de medlemmer, der er tilbage, køber færre bøger end tidligere. Gyldendal er derfor ved at se på, hvordan bogklubber­ne kan gøres tidssvaren­de.

»Vi tror på, at det kan lade sig gøre at lave moderne fællesskab­er,« siger Morten Hesseldahl.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark