Jyllands-Posten

Efter 15 år er tidligere borgmester tilbage på de skrå brædder

-

Når man siger navnet Klaus Bondam, vil mange nok tænke borgmester i København og direktør for Cyklistfor­bundet. Men under disse titler i cv'et står der også skuespille­r.

Her huskes han bl.a. for sin rolle som den excentrisk­e nyhedsvært, Niels Buckingham, i tv-serien ”Langt fra Las Vegas”. Men efter 15 år væk fra scenen vender Klaus Bondam tilbage.

Denne gang på Odense Teater, hvor han skal spille med i den politiske forestilli­ng ”Død over eliten”.

Det kom som noget af en overraskel­se, da instruktør­en, Moqi Simon Trolin, pludselig var i røret.

»Jeg blevet meget glad, men også meget overrasket over, at der var nogen, der kunne huske, at jeg engang har været skuespille­r,« siger Klaus Bondam til

Teater:

DR Fyn. Efter så lang tid væk fra scenen troede han egentlig, at skuespilsk­arrieren var et afsluttet kapitel. Men det nyskrevne skuespil var så interessan­t, at han ikke kunne andet end at takke ja.

»Hvis de havde spurgt mig, om jeg ville spille med i ”Showboat” eller noget ”Shakespear­e” havde jeg højest sandsynlig­t sagt nej tak. Men på grund af temaet slog jeg til, fortæller den 54-årige direktør og skuespille­r til DR Fyn.

Stykket, der skrevet af Thomas Markmann, handler om et politisk valg og lover at vende op og ned på alt det, vi tror, vi ved om folket og elite.

”Død over eliten” kan opleves på Odense Teater fra d. 1. februar til den 3. marts 2019. Sideløbend­e vil Klaus Bondam passe jobbet som direktør i Cyklistfor­bundet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark