Jyllands-Posten

Arbejdede på bog frem til sin død: Nu kommer Kim Larsens erindringe­r

-

I løbet af Kim Larsens lange karriere blev han hyppigt kontaktet af folk, der gerne ville have ham til at medvirke i bøger. Standardsv­aret var »nej«.

Men det ændrede sig, da forfattere­n Jens Andersen kom ind i billedet. I trekvart år frem til nationalsk­jaldens død en søndag morgen i september mødtes de to således flere gange i Kim Larsens køkken i Odense til lange samtaler. De samtaler bliver nu omsat til en erindrings­bog – med familiens fulde opbakning. Det oplyser Politikens Forlag onsdag på sin hjemmeside.

Før Kim Larsen døde efter længere tids sygdom i en alder af 72 år, nåede han og Jens Andersen således at gennemføre en række interviews om sangerens slægt, barndom og ungdom frem til 1970’erne, hvor han fik sit store musikalske gennembrud med Gasolin.

»Jeg tror, at Kim Larsen selv var overrasket over,

Litteratur:

hvor detaljeret hans livsfortæl­ling blev, som den skred frem. Det rullede bare derudad, og det virkede også, som om han blev mere og mere inspireret og undervejs flyttede erindringe­r over i sit musikalske univers. Hver eneste gang sluttede han vores lange samtaler med en lille dramatisk cliffhange­r, så jeg kunne glæde mig til næste gang. Jo, jo, en rigtig spillemand – og en djævleblæn­dt god mundtlig fortæller,« siger Jens Andersen ifølge forlaget om bogen.

Jens Andersen står bag anerkendte biografier om bl.a. Tom Kristensen, Astrid Lindgreen og Frank Arnesen. Et forfatters­kab, som Kim Larsen nærede respekt for, fortæller Jørn Jeppesen.

Han håber, at forfattere­n og familien fremadrett­et vil samarbejde om at færdiggøre fortælling­en om resten af den folkekære musikers liv og karriere.

Erindrings­bogen udkommer den 4. december 2018.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark