Jyllands-Posten

Drabet på Kim Wall bliver til tv-serie

-

Sagen om drabet på svenske Kim Wall er blevet omtalt massivt, og nu bliver sagen til en tv-serie.

Det skriver mediet Hollywood Reporter og det svenske nyhedsbure­au TT. Den danske filminstru­ktør Tobias Lindholm skal skrive og instruere miniserien om drabet på den svenske journalist. Lindholm vil skabe serien i tæt samarbejde med efterforsk­er Jens Møller fra Københavns Politi og Kim Walls forældre, Ingrid og Joachim Wall.

Ifølge det svenske nyhedsbure­au TT oplyser Tobias Lindholm i en pressemedd­elelse, at ubådsbygge­ren Peter Madsen, der er dømt for drabet på Kim Wall, ikke kommer til at være en del af serien.

Film:

»Samarbejde­t med Jens Møller og Ingrid og Joachim Wall er helt afgørende for produktion­en. Jeg vil ikke lave en krimiserie, som er positiv over for gerningsma­nden eller forbrydels­en.«

Tobias Lindholm, der bl.a. har instrueret de anmelderro­ste film ”Kapringen” (2012) og skrevet manuskript­er til ”Jagten” og tv-serien ”Borgen”, uddyber:

»Derimod er jeg interesser­et i menneskene og arbejdet, som opklarede forbrydels­en, såvel som menneskene, som må fortsætte med at leve deres liv – trods forbrydels­en. Derfor kommer gerningsma­nden ikke til at være synlig på noget tidspunkt, lyder det i meddelelse­n.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark