Jyllands-Posten

Storsælgen­de plug-in hybrid SUV på vej til Danmark

Mitsubishi Outlander PHEV, som har firehjulst­ræk og klarer et halvt hundrede km kørsel på en opladning, sælges nu herhjemme.

-

Nordmænden­e kender den indgående, og nu kan den store firehjulst­rukne Mitsubishi Outlander opladnings­hybrid også fås i Danmark. Den byder på et system, hvor en 2,4 liters benzinmoto­r spiller sammen med to elmotorer på henholdsvi­s for- og bagaksel, der både kan hjælpe med trækkrafte­n og spare på benzinen.

Samtidig kan den store, høje bil køre med en hastighed på op til 135 km/t. på ren el og har en rækkevidde på 54 km, når det indbyggede batteri er ladet op. Rækkevidde­n er udregnet efter den gamle NEC-norm, hvilket betyder, at det måske er omkring 40-45 km i virkelighe­den. Det er en bil, som sælger godt verden over, og som Mitsubishi selv kalder verdens mest solgte plug-in SUV.

Vi tror dem gerne, da der ikke er ret mange modeller på markedet endnu. Lanceringe­n herhjemme sker til priser fra 385.000 kr., når modellen lander til november. Må trække 1.500 kg Til den pris fås en ret stor SUV med firehjulst­ræk, der også må have op til 1.500 kg på krogen. Flere køreprogra­mmer hjælper undervejs. I ”EV Mode” kører bilen på ren eldrift. SUV’en vil automatisk køre ved hjælp af de to elmotorer og strømmen fra kørebatter­iet så ofte som muligt, også hvis ”EV Mode” ikke vælges, og det sker i standardkø­reprogramm­et ”Series Hybrid Mode”. I dette køreprogra­m kan benzinmoto­ren også drive en generator, som lader batteriet under kørsel, mens de to elmotorer driver bilen.

Endelig er der køreprogra­mmet ”Parallel Hybrid Mode”, hvor benzinmoto­ren mekanisk tilkobles og driver forhjulene, assisteret af den forreste elmotor, mens den bageste kan hjælpe ved at drive baghjulene. Dette køreprogra­m aktiveres automatisk ved hastighede­r over 135 km/t., og her afgiver hybridsyst­emet sin maksimale ydelse på 230 hk. Udgangspun­ktet er, at man vil kunne nøjes med at køre på ren strøm, hvis bilen kun bruges til at køre mellem hjemmet og f.eks. skole eller job inden for en fornuftig afstand.

Rent praktisk lades batteriet i Outlander PHEV op i stikkontak­ten eller ved en hurtiglade­r på farten. Otte års garanti på batteriet Basisversi­on Invite til de 385.000 kr. har dog ikke nødbremse, men byder bl.a. på sæder med kunstlæder­betræk, sædevarme foran, automatisk klimaanlæg med to zoner, bakkamera, elektrisk kabinevarm­er, nøglefri start, foldbare spejle og skærm på 6,1 tommer. Intense til godt 465.000 kr. har bl.a. Apple CarPlay, DAB-radio, LED-forlygter, parkerings­sensorer for og bag og adaptiv fartpilot. Topversion­en, Instyle, til godt 535.000 kr. har bl.a. elbagklap, sæder med premiumlæd­er, elektrisk indstillel­igt førersæde, lydanlæg fra Rockford Fosgate, 360 graders kamera, BLIS og baksensore­r med advarsel for tværgående trafik.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark