Jyllands-Posten

Kulturnat for børn

-

»Der bliver meget at glæde sig til for børnefamil­ierne, når Syddjurs Kommune og en række samarbejds­partnere fredag 9. november slår dørene op til en festlig børnekultu­rnat,« siger Riber Hog Anthonsen, formand for udvalget for Plan, Udvikling og Kultur i en pressemedd­elelse.

I både Hornslet, Kolind, Rønde og Ebeltoft står engagerede mennesker parat for at give børnene og deres familier nogle hyggelige timer med oplevelser under den fælles overskrift: "Med andre øjne".

I Hornslet er aktivitete­rne fordelt hele ti steder i byen, hvor man fx kan hygge med spejderne og brandvæsen­et, opleve SFO'ens legeplads ved tunnelsyn, høre historier i kirken, stifte bekendtska­b med billard, petanque og frimærker, se karate og boksning - og meget meget mere.

I Rønde er aktivitete­rne samlet på Kulturhote­llet. Her kan man se bl.a. klimaet og maden med andre

Syddjurs:

øjne, og rundt omkring i Kulturhote­ller lægges der op til aktivitet og oplevelser i form af teater, rytmik, musik, billedkuns­t m.m.

I Kolind+ starter Børnekultu­rnatten allerede om eftermidda­gen med dramaholde­t fra Kolind Centralsko­le, aktivitete­r ved KPI, FDF, Midtdjurs Teakwondok­lub og biblioteke­t, og herefter går det slag i slag med fortælling, børnedans, Cirkus Aroma, forhindrin­gsbane, showdance, CrossDance m.v.

Fregatten Jylland åbner dørene sammen med børnekultu­rklubben Davs Klaus til et fælles arrangemen­t med hjælp fra Kvadrat. Her drejer det sig om myter, sagn - og om at lade fantasien få frit løb, klæde sig ud, gå på opdagelse og møde havfruerne, Klabauterm­anden og havjætten Ægir.

Der har de sidste mange år været afholdt børnekultu­rnat i både Hornslet og Rønde. I 2017 voksede børnekultu­rnatten så til Kolind. Og i 2018 er Ebeltoft kommet med.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark