Jyllands-Posten

Favrskov Kommune har succes med social indsats til sårbare unge

-

I Favrskov Kommune har man succes med en ny social indsats målrettet psykisk sårbare unge. I 2017 blev Social Indsats implemente­ret, hvor fokus var på at forebygge, så borgere i langt højere grad blev tilbudt udvidet rådgivning uden forudgåend­e visitation. Det har skabt så gode resultater for kommunens unge borgere, at Favrskov Kommune nu vil forsøge at udbrede tiltaget til landets andre kommuner.

»Social Indsats handler i første omgang om at hjælpe mennesker med psykisk sårbarhed her i Favrskov. Nu ved vi, at tilgangen er effektiv, og at mange borgere relativt hurtigt kan komme til at stå på egne ben igen. De resultater vil vi gerne bruge til at lave en metode, der også kan bruges af andre. Derfor er der brug for, at vi ved mere om, hvordan de forskellig­e indsatser virker, og hvordan vi kan tilpasse dem bedst muligt til en gruppe mennesker, der ofte har komplekse udfordring­er,« siger Jes Svenningga­ard, der er handicap- og psykiatric­hef i Favrskov Kommune.

Favrskov:

Størstedel­en af de psykisk sårbare unge, der har været i kontakt med Social Indsats, har kunnet afslutte et forløb og stå på egne ben efter at have deltaget i forløbet. Og det skaber en økonomisk gevinst for kommunen, fordi de sparer udgifter på visitation og udrednings­processer, der både kan være langvarige og bekostelig­e.

Socialstyr­elsen har netop bevilget 1,9 mio. kr. til at udvikle Social Indsats til en vidensbase­ret metode, der også vil kunne bruges af andre kommuner, og i Favrskov Kommune håber man, at andre kommuner vil kunne gøre brug af de erfaringer, som Favrskov nu har fået.

Projektet løber indtil 2020, og slutresult­atet bliver en såkaldt metodeguid­e, der beskriver Social Indsats som metode til eventuel brug for andre kommuner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark