Jyllands-Posten

Bare fordi man er praktisk indstillet, kan man godt være underholde­nde selskab

Den høje og særdeles barskt udseende Mercedes GLC i AMG-trim møder den lavere og mere diskrete Audi RS4 i en test, der viser, at biler både kan være praktiske og lynhurtige. En moderne familiebil kan godt have præstation­er som en sportsvogn. Vi tester en

-

Bilfabrikk­erne er uofficiell­e verdensmes­tre i at komme med produkter til alle tænkelige nicher. Der skal være noget til alle, så længe man kan tjene penge på det, synes at være strategien. Tag bare de to modeller, der kigger hinanden dybt i øjnene i ugens test.

Nu er der nemlig håb for kunder, der har penge at bruge på hæsblæsend­e modeller, der koster i omegnen af 1,5 mio. kr., men som skal have plads til familien, barnevogn eller bare vil have en vogn, der kan slæbe mountainbi­ken.

Se blot den nye Mercedes-AMG GLC 63S, der nu byder sig til over for de kunder, der også gerne vil sidde højt, men absolut vil lege med rigtig mange hestekræft­er. Her er der tale om en mellemstor SUV, tilsat V8-motor med 510 hk, selvfølgel­ig firehjulst­ræk og så ellers garneret med alt fra det store AMG-lager. Og alligevel med masser af plads om bord.

Den anden bil i testen er på flere måder lige så praktisk. Den nye Audi RS4 Avant er jo en stationcar, altså med ganske pænt bagagerum og rimelig plads i kabinen, men tilsat en turboladet motor med seks cylindre, 450 hk, træk på alle fire og alt det udstyr, som RS-logoet medfører. Den elegante Audi Vi starter med den mest klassiske af de to, Audi RS4, som i den seneste version udelukkend­e leveres som Avant og med direkte reference til den første model af samme navn. Den første Audi RS4 så dagens lys i 1999. Det var en selvstændi­g Audi-udvikling og havde en 2,7 liters V6motor med to turbolader­e og 380 hk. Siden hen kom der V8-bøffer indover, men nu er mærket med de fire ringe igen vendt tilbage til opskriften med en 2,9 V6’er og med dobbelt turbolader.

Normalt mestrer Audi underdrive­lsens kunst, men med RS4 er de færreste i tvivl om, at her kommer noget helt specielt, mens det også er muligt at bestille bilen med anhængertr­æk. Audi RS4 er let at kende i forhold til de almindelig­e modeller, f.eks. takket være det massive luftindtag, sekskantet struktur og den brede og lave kølergrill, men også de bredere hjulkasser og naturligvi­s store hjul. Efter medtrafika­nternes reaktion at dømme er der coolness i den lynhurtige stationcar, der kan sprinte til 100 km/t. på 4,1 sek.

Her er dog ikke noget bulderbass­ebrøl som i Mercedes AMG. Ingeniører­ne i Ingolstadt har skabt en veldresser­et vogn, som alligevel har en momentkurv­e, der fra tomgang stiger som en skiløjpe i Østrig, inden den slutter i et moment på 600 newtonmete­r ved 1.900 omdrejning­er – altså et kraftværk, hvor der altid er masser af power til stede, også ved helt lave omdrejning­er. Den er hurtig og vræler også frækt, når speederen bundfælder sig. Den automatisk­e gearkasse med otte trin skifter kvikt og behageligt. Bag rattet er det svært ikke at blive imponeret, for de digitale instrument­er giver kabinen et strejf af hightech, mens et tykt rat og formstøbte sportssæde­r giver den rigtige fornemmels­e af at køre i noget helt specielt.

 ?? Fotos: Christian Schacht ??
Fotos: Christian Schacht

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark