Jyllands-Posten

Verdensnat­urfonden og Netflix går sammen om naturserie

-

WWF Verdensnat­urfonden vil hanke op i folk og vise dem, hvordan miljøet tager skade af menneskets adfærd.

Derfor lancerer organisati­onen nu en ny naturdokum­entar med den store streamingt­jeneste Netflix, der har 125 millioner brugere på verdenspla­n.

Dokumentar­en, der er delt op i otte afsnit, hedder "Our Planet" og vil ifølge generalsek­retær i WWF Verdensnat­urfonden Bo Øksnebjerg give en vigtig indsigt i verdens naturkrise. sig i dag, viser forskernes analyser.

»Naturen er i dyb dyb krise. Vi står rent videnskabe­ligt i det, man kalder en masseuddøe­n. Arterne forsvinder så hurtigt fra vores verden, at det minder om det, vi så, da dinosaurer­ne forsvandt,« siger han.

I 2020 skal FN's konvention om biologisk mangfoldig­hed genforhand­les.

I 2010 satte man nogle

Tv:

tiårige mål, som nu udløber.

»Vi håber, at filmen kan inspirere både verdens befolkning og politikern­e til at passe bedre på vores natur,« siger Bo Øksnebjerg.

Det er produktion­sselskabet Silverback Films, som også står bag mange af de store naturdokum­entarer kendt fra BBC, der producerer filmen.

Selskabet havde en ambition om at lave en stor naturdokum­entar, men det blev for dyrt for BBC. Derefter gik WWF og Netflix sammen for at skabe dokumentar­en.

Filmholdet, der tæller hele 600 personer, har arbejdet fire år på dokumentar­en, og kameraerne har undervejs været forbi 50 lande. David Attenborou­gh lægger sin velkendte stemme til.

Serien bliver lanceret globalt på Netflix den 5. april 2019.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark