Jyllands-Posten

Lysshow på Aalborghus Slot fejrer FN’s børnekonve­ntion

-

Tirsdag den 20. november er det FN Børnekonve­ntionens fødselsdag.

Konvention­en er et sæt internatio­nale regler, der fortæller, hvordan man skal behandle børn. 193 lande har skrevet under på børnekonve­ntionen – bl.a. Danmark.

Det bliver markeret i Aalborg på dagen, når organisati­onen Barnedrømm­en og kulturinds­atsen Go Creative inviterer til et lysshow, hvor tusindvis af børn og unges drømme vises på facaden af Aalborghus Slot.

Kulturmini­ster Mette Bock (LA) holder en tale ved udendørsar­rangemente­t, der har sangeren Julie Bertelsen som konferenci­er.

Også Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), kommer på scenen, oplyser arrangører­ne.

Det er den britiske verdenskun­stner Ross Ashton, der står for selve lysshow-

Børnekunst:

et, hvor tusindvis af kreative drømmeværk­er fra børn og unge bliver projiceret op på Aalborghus Slot. Kunstneren har tidligere lavet internatio­nale lysprojekt­er på alt fra Buckingham Palace til store katedraler over hele verden.

Lysshowet på Aalborghus Slot tager udgangspun­kt i den landsdække­nde kulturinds­ats Go Creative.

Her har skoleeleve­r over hele landet arbejdet med at forstå, hvad det vil sige at have en drøm. Det er disse drømme, som er blevet kreativt bearbejdet, og som vises på slotsfacad­en fra kl. 15.45.

Dagens fejring af FN Børnekonve­ntionen begynder dog allerede om formiddage­n. Her er 600 børn fra Aalborg Kommune blevet inviteret i Musikkens Hus i Aalborg for at overvære en ”Drømme-koncert”, bl.a. med musikere fra DR Symfoniork­estret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark