Jyllands-Posten

Dansk postkort fra en ”Titanic”passager blev solgt til udlandet

-

Et opsigtsvæk­kende postkort kom tirsdag under hammeren hos Bruun Rasmussens Kunstaukti­oner. Men da budrunden mellem de fire interesser­ede var slut, endte resultatet nogle tusinde kroner under vurderinge­n.

Der var tale om et originalt, håndskreve­t postkort dateret den 19. april 1912. Kortet var skrevet og sendt af maskininsp­ektør Jacob Christian Milling, som var en af de 13 danske passagerer, der stævnede ud med skibet, man ikke troede kunne synke. Det er tilmed det eneste brev, dokument eller optegnelse fra ”Titanic”s danske passagerer, man kender til.

Postkortet havde Bruun Rasmussen Kunstaukti­oner vurderet til mellem 30.000 og 50.000 kr. Hammerslag­et endte imidlertid på 26.000 kr.

Det var en meget svær ting at vurdere, i det der

Auktion:

ikke findes andre sammenlign­elige objekter, fortæller Bruun Rasmussens afdelingsl­eder for frimærkeaf­delingen, Christian Grundtvig.

Sager, der knytter sig til ”Titanic”, har før været særdeles indbringen­de på auktion. I fjor blev et brev på engelsk, som var skrevet om bord på skibet, solgt for 1 mio. kr. på auktion. I dette tilfælde mente køberen, der ikke er dansker, at værdien af det danske postkort faldt lidt, fordi det ikke blev skrevet eller sendt direkte fra skibet, siger Christian Grundtvig.

Køberen er en udenlandsk profession­el handlende, der bød på vegne af en kunde. Så vidt Christian Grundtvig er orienteret, skal postkortet foreløbig til England.

Jacob Christian Milling gik sammen med 11 af de 13 danske passagerer ned med skibet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark