Jyllands-Posten

43 stjålne cykler fundet: 24-årig mand idømt fængsel og udvisning

-

En 24-årig ukrainsk mand blev i dag i Retten i Randers idømt otte måneders fængsel og udvisning for at have planlagt at sælge 43 stjålne cykler til en værdi af over 200.000 kroner og for at have brudt sit indrejsefo­rbud. Derudover blev han også dømt for dokumentfa­lsk.

Sagen tog sin begyndelse, da Østjylland­s Politi i oktober fik et tip om, at der befandt sig en del stjålne cykler på en landejendo­m ved Hadsten. En patrulje blev sendt til stedet, og de fandt 43 cykler i et forfaldent stuehus. Via stelnumren­e kunne de konstatere, at i hvert fald 13 af dem var meldt stjålet. Ud fra tippet havde politiet en formodning om, at det var to mænd, der opbevarede cyklerne på stedet, men ingen af dem var til at træffe.

I stedet planlagde Østjylland­s Politi en lille overraskel­sesaktion. Dagen efter gemte flere betjente sig i nærheden af landejendo­mmen og ventede på, at de to mænd ankom. Efter lidt tid kom mændene kørende i en bil, og da de steg ud, kom en patrulje frem for at anholde dem. Den ene overgav sig straks, mens den 24-årige stak i løb fra stedet. En hundepatru­lje, der lå gemt kort derfra, kom derfor i aktion, og en hurtig politihund fik indhentet den 24-årige, der blev anholdt.

Favrskov:

Begge mænd blev sigtet for tyveri og varetægtsf­ængslet. Sigtelsen blev dog senere frafaldet mod den ene. Det var heller ikke muligt at bevise, at den 24årige mand havde stjålet cyklerne. Til gengæld fandt politiet frem til, at han havde sat flere lignende cykler til salg på ukrainske sociale medier. Derudover viste det sig, at han i forvejen havde et indrejsefo­rbud og slet ikke måtte være i Danmark. Da der også blev fundet et falsk idkort og kørekort på den 24årige, blev han ud over hæleri og brud på indrejsefo­rbuddet også tiltalt for dokumentfa­lsk.

Torsdag faldt dommen så, og den lød på otte måneders fængsel og udvisning til Ukraine med indrejsefo­rbud de næste seks år.

»Den 24-årige blev dømt for hæleri af særlig grov beskaffenh­ed, fordi politiets efterforsk­ning viste, at det var meget organisere­t kriminalit­et, han stod bag. Der var udelukkend­e tale om dyrere cykler, og de lå skilt ad på landejendo­mmen klar til at blive transporte­ret ud af landet. Så jeg er tilfreds med, at den tiltalte blev idømt flere måneders fængsel, og at politiet fik forpurret salget, så de foruretted­e kunne få deres cykler tilbage,« siger anklagerfu­ldmægtig Peter Mathiasen i en pressemedd­elelse fra Østjylland­s Politi.

Den 24-årige erkendte forholdene og ankede ikke dommen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark