Jyllands-Posten

-

Vores nye bil er et kunstværk på hjul, hvor det er samspillet mellem lys og skygge, der definerer formen.”

Nogenlunde sådan lød budskabet igen og igen, da Mazda forleden præsentere­de den nye 3’er i forbindels­e med Los Angeles Auto Show.

Det er store ord om en bil i Golf-klassen, og over en halv times storladen lovprisnin­g af bilens designkval­iteter er simpelthen for meget, når det samtidig er småt med konkret informatio­n om produktet.

Den nye Mazda3 kommer i både en femdørs hatchback og en klassisk sedan med fire døre. Sedanen er langt den flotteste efter min mening, mens den femdørs har en bagende domineret af en massiv såkaldt C-stolpe, der på en scene ser noget tung ud. Om det også er tilfældet i dagslys på en almindelig vej, vil tiden vise, men det er helt sikkert, at den femdørs har en massiv blind vinkel, når chaufføren kigger skråt bagud.

Med den nye bil videreudvi­kler man designfilo­sofien ”KODO – Soul of Motion” med større fokus på den japanske enkelhed og æstetik. I stedet for at tilføre nye elementer har Mazdas designere valgt at reducere antallet af linjer og kanter for at skabe mere harmoni.

En kort tur på både for- og bagsæde efterlader indtrykket af en bil, hvor enkelhed er i fokus, når det gælder design og indretning. Lidt større Der er tale om en helt ny bil med en stribe udstyr, der ikke tidligere har kunnet fås hos Mazda, og den danske importør signalerer allerede, at potentiell­e kunder ikke skal regne med, at bilen bliver markedsfør­t på en billig pris.

Den nye Mazda3 kommer til marts-april som

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark