Jyllands-Posten

Vandsamarb­ejde skal sikre rent drikkevan

-

Vandværker i Favrskov går nu sammen om at sikre rent drikkevand i hele kommunen igennem et nyt vandsamarb­ejde.

Med samarbejde­t følger en stigning i grundvands­taksten, som skal gå til at sikre rent drikkevand til alle i fremtiden.

Favrskov Byråd har tidligere besluttet, at alle 48 vandværker i Favrskov skal gå sammen i et vandsamarb­ejde. Samarbejde­t skal via en ny takst sikre, at både små og store vandværker har råd til at beskytte grundvande­t i hele Favrskov Kommun.

»Byrådet har vurderet, at et vandsamarb­ejde for alle vandværker er den mest effektive måde at beskytte drikkevand­et i Favrskov. Det er nu op til vandværker­ne at lave fælles vedtægter, bestemme hvordan vandsamarb­ejdet skal arbejde, og hvordan taksten skal opkræves hos forbrugere­n,« siger Anders G. Christense­n, der er formand for Teknik- og Miljøudval­get i en pressemedd­elelse fra kommunen.

Vandsamarb­ejdets fælles beskyttels­e af grundvande­t skal understøtt­e den struktur af vandværker, som eksisterer i dag, hvor grundvande­t pumpes op og leveres lokalt af 48 vandværker.

Kommunen har vurderet, at der er behov for at gennemføre indsatser for op mod 50 mio. kr. Indtægtern­e fra den nye takst skal blandt andet gå til erstatning­er til lodsejere af marker, hvor der fremover skal dyrkes uden brug af pesticider og/eller med mindre gødning. Favrskov forventer, at indsatsern­e er gennemført på 10-15 år.

Favrskov:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark