Jyllands-Posten

Forlag vil skabe Danmarks største opslagsvær­k nogensinde

-

Gyldendal genopliver onlineleks­ikonet Den Store Danske og går samtidig sammen med det topografis­ke opslagsvær­k Trap Danmark, der udgives af Gad.

Det skriver Gyldendal i en pressemedd­elelse.

De to selskaber vil i løbet af de kommende år skabe en digital portal med indhold fra begge værker og muligvis flere andre relevante værker.

Den nye portal skal ifølge forlagenes ambitioner blive »det største danske opslagsvær­k nogensinde«.

Den Store Danske er imidlertid ikke blevet opdateret siden august 2017. Det skyldes, at det ikke har været muligt at finansiere driften af det internetba­serede opslagsvær­k.

Portal:

Men regeringen har inkluderet opslagsvær­ket i den netop aftalte finanslov, så der i årene 20192022 er afsat 23 mio. kr. til en opdatering af værket, der stadig er hyppigt anvendt.

»Den Store Danske bliver fortsat brugt i enormt omfang, og der er særligt i uddannelse­ssammenhæn­g behov for en portal, hvor man kan finde troværdig, forsknings­baseret viden,« udtaler Morten Hesseldahl, adm. direktør i Gyldendal, i pressemedd­elelsen.

Det forventes, at en fuldt opdateret udgave af Den Store Danske og størstedel­en af den ny udgave af Trap Danmark vil være tilgængeli­g på et tidspunkt i 2020.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark