Jyllands-Posten

To mænd bandlyses fra Aarhus V

-

I de næste mange år må to mænd fra bandemiljø­et ikke vise sig i Aarhus Vest og i Brabrand, når de har afsonet straffen for et voldeligt overfald, hvor der blev affyret skud.

Det er resultatet af en dom, som Retten i Aarhus har afsagt torsdag. Den ene mand er idømt et opholdsfor­bud på 10 år, mens den anden har fået et på otte. Mændene tilhører ifølge politiet den såkaldte Brabrand-gruppe og er blevet dømt for at have deltaget i volden, som skete en nat i januar på Dortesvej.

Den ene, Mohammed El Souki, er blevet idømt fængsel i otte år, og den anden, Abdallah Ali Ismail, er straffet med fængsel i seks år.

»Jeg er tilfreds med, at

Vold:

retten med dommen viste, at det får en meget hård konsekvens, når man på den måde tilsidesæt­ter hensynet til andre mennesker og bruger skydevåben i det offentlige rum til fare for uskyldige borgere,« udtaler anklager Rosa Pape.

Mohammed El Souki blev ud over skudepisod­en dømt for et banderelat­eret overfald. Det blev begået i sommeren 2017, hvor et bandemedle­m blev gennet ind i en kassevogn. Her fik han tæv med slagvåben, og overfaldsm­ændene fik en hund til at bide ham flere gange.

Opholdsfor­bud er tidligere blevet brugt af byretterne i Esbjerg og Glostrup. Her er forbuddet blevet fastsat til fire år og fire et halvt år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark