Jyllands-Posten

Skoda går til angreb i mellemklas­sen med en helt nyudviklet model

Den nye Skoda Scala fører sig frem med attitude og et godt udhulet karrosseri.

-

mellemklas­semodeller som Skodas egen Octavia.

Det giver meget luft om bord i modellen, der ifølge Skoda nærmer sig Octavia, og som også har et bagagerum på pæne 467 liter.

Skoda-kendere vil også spotte, at det klassiske grønne logo på bagklappen er skiftet ud med Skoda-navnet i blokbogsta­ver. Det vil vi formentlig også se på den nye Octavia, der kommer i 2019. Scala vil også kunne fås med en forlænget glasbagkla­p. Og her vil navnet så stå på glasset. Den variant har producente­n dog ikke fortalt meget om endnu. Flere udstyrsmul­igheder Inden døre byder Scala på en kabine, der er bygget op omkring en fritståend­e touchskærm på 9,2 tommer, og som kan suppleres med en digital instrument­ering, hvor hjertet er en skærm på 10,25 tommer.

Samtidig byder modellen på mulighed for masser af avanceret tilbehør. I den helt praktiske afdeling finder du bl.a. elektrisk svingbart anhængertr­æk og el-bagklap, som kan åbnes ved at svinge foden under bagkofange­ren.

På sikkerheds­fronten er nødbremse med fodgængerg­enkendelse og vejbaneass­istent, som hjælper med at holde bilen i banen. Avanceret sikkerheds­udstyr Ydermere kan fås udstyr som Crew Protect Assist, der forbereder bilen på en mulig kollision og giver passagerer­ne ekstra beskyttels­e.

Scala er også den første mode hos Skoda, der kan fås med Side Assist, som er en videreudvi­kling af Blind Spot Detect (BLIS), og som advarer mod køretøjer i blinde vinkler fra 70 meters afstand mod ellers 20 meter.

Agterude kan tilvælges dynamiske LED-blinklys, hvor dioderne tænder på skift og skaber en glidende bevægelse.

På motorfront­en omfatter muligheder­ne foreløbig to 1,0 liters TSI-benzinmoto­rer på 95 hk og 115 hk samt en 1,5 liters TSI-motor på 150 hk, som også kan fås med syvtrins DSG-automatgea­r. Der kommer også en 1,6 liters diesel på 115 hk. Det er endnu ikke besluttet, hvilke motorvaria­nter der kommer til Danmark. Modellen lander herhjemme inden sommerferi­en til næste år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark