Jyllands-Posten

Prins Joachim springer ud som tv-stjerne i historisk serie

-

Hvad er det, der har formet os gennem tiderne, og hvorfor ser Danmark ud, som det gør i dag? De spørgsmål har prins Joachim sat sig for at besvare i en tv-serie på seks afsnit. Det oplyste hoffet og Nordisk Film i en pressemedd­elelse mandag.

Tv-verdenen er helt ny for prinsen. Men Joachims familie har været en del af danskernes identitet i mere end 1.000 år, og han har derfor danmarkshi­storien tæt inde på livet. I serien stiller han skarpt på, hvem vi danskere er, og hvad vi er gjort af.

»Hvem er du? Dette helt banale spørgsmål kan jo få de fleste af os til at stirre tomt ud i luften. For ja, hvem er vi egentlig? Det har taget en temmelig lang kongerække at nå til i dag, hvor vi foretager os ting,

Historie:

som vi tager for givet, og som er helt naturlige i vores dagligdag,« siger prinsen i pressemedd­elelsen.

»Det, synes jeg, er spændende, og jeg tror, at mange har det som mig. For hvis man ikke kender fortiden, så bliver man aldrig rigtig dus med nutiden. I dette projekt samarbejde­r jeg med profession­elle tvfolk. Det er en helt ny verden for mig, og det er meget spændende. Optagelser­ne tager udgangspun­kt i den dagligdag, vi alle kender, men dykker ned i den tid, der ligger forud.«

»Jeg har altid interesser­et mig for udviklinge­n i Danmark. Hvordan er vi kommet hertil? Hvorfra opstår det samfund, som vi alle nyder godt af? Hvem har opbygget det, og har det hele været en dans på roser? Nok ikke,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark