Jyllands-Posten

Odder flexer med flexbussen

-

Odder Kommune har fået tildelt midler fra Yderpuljen (Trafik,- Bygge- og Boligminis­teriet) til en toårig forsøgsord­ning med flexbusser.

Der bliver derfor flere muligheder for at komme rundt på lokalruter­ne I det nye år. Odder Kommune udvider flexbusord­ningen fra den 1. januar 2019.

»Flexbus er et godt supplement til den almindelig­e busdrift, hvor vi giver borgerne gode muligheder for at komme rundt i hele kommunen, og samtidig sikrer vi, at der ikke kører tomme busser rundt. Det giver god mening både økonomisk og i forhold til miljøet og forurening,« siger formanden for Odder Kommunes miljø-, teknik- og klimaudval­g, Ole Lyngby Pedersen (V) i en pressemedd­elelse fra kommunen.

Alle lokalruter får en ekstra morgenafga­ng som flexbusafg­ang samt to aftenafgan­ge som flexbus. Derudover vil alle lokalruter fremover køre som flexbusrut­er på hverdage hvor skolerne har ferielukke­t.

Der er i dag flexbuskør­sel mellem Odder og Gylling samt mellem Odder og Amstrup-Alrø, dette udvides med flexbuskør­sel på alle lokalruter­ne i kommunen fra 1. januar 2019.

Flexbus er en del af den offentlige trafik ligesom almindelig buskørsel. I modsætning til en almindelig bus, så kører en flexbus kun, hvis man har bestilt den. Den kører til og fra stoppested­er, der er angivet i køreplanen, og efter de angivne tider i køreplanen.

Køreplaner­ne kan du se på Midttrafik­s hjemmeside under de enkelte lokalruter: 1002 – 1003 – 1004 – 1005 – 1006 – 1007 – 1008. Flexbus er markeret med en telefon i køreplanen.

Man bestiller en flexbus ved at ringe på tlf. 87 40 83 00 (tast 3) kl. 7.00-20.00 alle dage undtagen 24. og 31. december. Man kan bestille en flexbus indtil en time før afgangstid­en i køreplanen.

Prisen på en flexbus er den samme som almindelig bustakst.

Odder:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark