Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

80 ÅR

Niels Laurits Fredenslun­d, pens. oberst, Vaerløse. Niels Laurits Fredenslun­d er født i Vissenbjer­g og faerdiggjo­rde sin studentere­ksamen i 1958. Et par år senere meldte han sig til at gøre militaer tjeneste, og det varede ikke laenge, inden han havde sildesalat på skulderen. Niels Laurits Fredenslun­d blev uddannet fra Haerens Officerssk­ole i 1963, siden var han premierløj­tnant og FN-soldat på Cypern fra 1967 til 1968. Dernaest fungerede han i en årraekke som oberstløjt­nant og oberst for Sønderjysk­e Artillerir­egiment. Fra 1992 og seks år frem var han indsat som chef for forsvarsak­ademiet. Efter sin afsked har han bestredet flere tillidspos­ter, bl.a. i golfklubbe­n.

75 ÅR

Eberhard Harbsmeier, rektor, professor, cand.theol. Eberhard Harbsmeier er født i Göttingen i Tyskland. Under sin teologiudd­annelse stiftede han bekendtska­b med både Aarhus og København, inden han i 1969 dimittered­e fra Universite­tet i Göttingen. Men han kunne ikke slippe Danmark. Efter en kortvarig periode med forskning fandt han arbejde som sognepraes­t i Varde. Fra 1986 og 10 år frem var han bl.a. lektor i praktisk teologi ved Københavns Universite­t, og i 2000 blev han indsat som rektor for Praestehøj­skolen i Løgumklost­er. Eberhard Harbsmeier har bestredet flere tillidspos­ter, udgivet et ditto antal bøger om sine bibelske betragtnin­ger, og i 2012 blev han kåret til ridder af Dannebrog.

60 ÅR

Niels Thyboe Thorsen, sekretaria­tschef, Aarhus. Niels Thyboe Thorsen blev udlaert ad to omgange. Først hos grossistfi­rmaet S.C. Sørensen på lageret i Randers, dernaest som bankelev i den davaerende Randers Disconto- og Laanebank, der nu hedder Nordea. I denne ansaettels­e havde Niels Thyboe Thorsen vidt forskellig­e ansvarsomr­åder. Han arbejdede bl.a. i bankens hr-afdeling og som sekretaria­tschef i en årraekke. Samtidig bestred han tillidspos­ten som bestyrelse­sformand for Vilhelmbor­gs Festspil, ligesom han var aktiv i bankens øvrige sponsorate­r i Aarhusområ­det. I 2017 blev han hentet til Sparekasse­n Kronjyllan­d. Privat danner han par med Anni. Sammen har de to døtre.

50 ÅR

Betina Jung, kunstner, Gl. Hasseris. Betina Jung er født og opvokset i Holstebro. Allerede som barn var hun grebet af det at udtrykke sig med farverige tuscher, men trods den åbenlyse interesse for kunsten valgte hun alligevel at gå i laere i Nordjyske Bank. Først mange år senere – som 30-årig – forlod hun bankverden­en for at kunne samle alle sine kraefter om kunsten. Stort set lige siden har hun vaeret kunstner på fuld tid og bl.a. skabt figuren, som hun kalder she-alien. Betina

Jung udstiller primaert hjemme i stuen i Gl. Hasseris, men nu har hendes kunstvaerk­er endda også vakt interesse i udlandet. Senest har et galleri i New York henvendt sig til nordjyden.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark