Jyllands-Posten

Landstraen­eren vil spille med udvidet dansk VM-trup

Usikkerhed omkring forsvarsge­neralen René Toft Hansen er en af årsagerne til, at Danmark tager 18 spillere med til VM på hjemmebane.

- KENNETH THYGESEN

Det bliver 18 spillere – og ikke de forventede 16 – der skal bringe succes til Danmark ved VM på hjemmebane i januar.

Onsdag middag offentligg­jorde landstraen­er Nikolaj Jakobsen navnene på de spillere, der skal repraesent­ere de røde og hvide farver ved slutrunden, og her var to ekstra at finde i VM-truppen. Der må kun udtages 16 spillere til hver kamp, men Nikolaj Jakobsen afviser at skaere truppen yderligere ned.

Truppen vil forblive på 18 spillere fra start til slut, og så må han sammen med traenertea­met beslutte, hvornår de vil gøre bruge af de tre indskiftni­ngsmulighe­der, der er til rådighed i løbet af turneringe­n.

»Vi er på hjemmebane, og det giver os flere muligheder – også økonomisk – i forhold til at holde flere i gang. Samtidig laerte vi fra forrige slutrunde, at det højner kvaliteten til traeningen at have flere med,« siger Nikolaj Jakobsen.

Specielt ét navn lyser op i truppen. Den 34-årige forsvarsge­neral René Toft Hansen er udtaget trods skadeprobl­emer i det seneste år.

»Der er et usikkerhed­smoment omkring René, og det er et spørgsmål, om han er i stand til at gennemføre en hel slutrunde. Der er fysisk fremgang, og han har spillet laengere tid i den ungarske liga, men desvaerre ikke i Champions League. Midterfors­varet er en udfordring, og derfor har vi taget fire stregspill­ere med,« siger han.

Samtidig er det vaerd at notere, at hverken Michael Damgaard, Lasse Møller eller Jacob Holm er med blandt de 18. Kampen på venstre back blev vundet af Nikolaj Markussen fra Bjerringbr­o-Silkeborg.

»Han har spillet godt i klubben, og han leverede rigtig godt til seneste samling. Han passer fint ind i truppen,« siger landstraen­eren.

Danmark er forsvarend­e OL-guldvinder­e, og i Nikolaj Jakobsens første slutrunde ved EM i januar var holdet millimeter fra en finaleplad­s. Derfor er optimismen stor hos landstraen­eren.

»Vi har ufatteligt mange dygtige spillere. Nu har vi snakket om den slutrunde i lang tid, og jeg glaeder mig til at komme i gang,« siger han.

VM afvikles i Danmark og Tyskland fra den 10. til den 27. januar. Danmark er i pulje med Chile, Tunesien, Saudi-Arabien, Østrig og Norge.

 ?? FOTO: LARS POULSEN/RITZAU SCANPIX ?? Nikolaj Jakobsen og Danmark blev ved EM i januar nummer fire efter nederlag til Sverige i semifinale­n og til Frankrig i bronzekamp­en.
FOTO: LARS POULSEN/RITZAU SCANPIX Nikolaj Jakobsen og Danmark blev ved EM i januar nummer fire efter nederlag til Sverige i semifinale­n og til Frankrig i bronzekamp­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark