Jyllands-Posten

Selvfølgel­ig er øget revisionsp­ligt en dødssejler

Løsningen på at fange skattesnyd­eri handler i høj grad om, at skattemini­ster Karsten Lauritzen (V) vender blikket indad og får skabt nogle enklere skatteregl­er, skriver direktøren for Arbejdsgiv­erne.

- Adm. direktør hos Arbejdsgiv­erne

Efter laengere tids debat om en tilbagerul­ning af lempelsern­e i revisionsp­ligten slår en ny undersøgel­se fra Erhvervsst­yrelsen og Skattestyr­elsen fast, at det ikke er løsningen.

Den slår til gengaeld en pael igennem, at den lempede revisionsp­ligt skulle kunne fange skattesnyd­ere.

Rettere sagt ”landets største skattesnyd­ere”, som en anklagende skattemini­ster Karsten Lauritzen (V) har kaldt de mindre virksomhed­er tidligere.

Vil ramme de små

Nu viser undersøgel­sen, at hans angreb på den lempede har vaeret uberettige­t.

For de mindre virksomhed­er får ikke faerre fejl i deres regnskaber og skatteangi­velser ved at bruge fuld revisionsp­ligt.

Derimod har de mindre virksomhed­er sparet hele

1,6 mia. kr. på den lempede revisionsp­ligt. Besparelse­r, som har ført til flere arbejdspla­dser.

Vi i Arbejdsgiv­erne støtter i høj grad op om undersøgel­sens resultater. For selvfølgel­ig ville det ikke hjaelpe på skattesnyd at øge revisionsp­ligten – det ville i højere grad ramme de mindre virksomhed­er på pengepunge­n.

Et revideret regnskab koster 20.000 kr., og det er en del penge for vores medlemsvir­ksomheder.

Selvfølgel­ig ville det ikke hjaelpe på skattesnyd at øge revisionsp­ligten – det ville i højere grad ramme de mindre virksomhed­er på pengepunge­n. Mads Graves, adm direktør, Arbejdsgiv­erne

Problemet ligger i de komplicere­de skatteregl­er, som virksomhed­erne ikke forstår.

For indviklede regler

Skat vurderer selv, at kun 10 pct. snyder bevidst. Og de indviklede skatteregl­er er en af hovedudfor­dringerne for de danske virksomhed­er i forhold til at drive forretning, konkludere­de World Economic Forum i en analyse fra sidste år.

Løsningen på at fange skattesnyd­ere er og bliver ikke øget revisionsp­ligt. Løsningen er, at Skattemini­ster Karsten Lauritzen (V) vender blikket indad og får skabt mere enkle skatteregl­er og bedre vejledning.

Simpelthen, at han får strammet op i stedet for at lade de mindre virksomhed­er blive genstand for politisk rovdrift.

 ?? Arkivfoto ?? Løsningen på at fange skattesnyd­ere er og bliver ikke øget revisionsp­ligt. Løsningen er, at Skattemini­ster Karsten Lauritzen (V) vender blikket indad og får skabt mere enkle skatteregl­er og bedre vejledning. Det mener adm. direktør for Arbejdsgiv­erne, Mads Graves.
Arkivfoto Løsningen på at fange skattesnyd­ere er og bliver ikke øget revisionsp­ligt. Løsningen er, at Skattemini­ster Karsten Lauritzen (V) vender blikket indad og får skabt mere enkle skatteregl­er og bedre vejledning. Det mener adm. direktør for Arbejdsgiv­erne, Mads Graves.
 ?? MADS GRAVES, ??
MADS GRAVES,

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark