Jyllands-Posten

Thomas Borgen har stiftet eget firma

Thomas Borgen har stiftet et firma under branchekod­en virksomhed­srådgivnin­g og anden rådgivning om driftslede­lse i cvr-registeret.

- MICK KRISTENSEN

Thomas Borgen, der stoppede som Danske Banks topchef på baggrund af bankens hvidvasksk­andale, er måske ved at forberede sin fremtid.

For to måneder efter Thomas Borgen blev fritstille­t af Danske Bank, har han oprettet en enkeltmand­svirksomhe­d ved navn Borgen.

Den 1. december stiftede han således enkeltmand­svirksomhe­den Borgen under branchekod­en virksomhed­srådgivnin­g og anden rådgivning om driftslede­lse med adresse i sit hjem i Charlotten­lund.

Thomas Borgen bekraefter virksomhed­sstiftelse­n over for Jyllands-Posten, men er ellers meget fåmaelt.

Har p.t. ingen aktivitet

»Selskabet har p.t. ingen aktivitet. Det er for tidligt at vurdere, om der bliver aktivitet i fremtiden,« skriver han i en mail.

Jyllands-Posten har efterfølge­nde spurgt, hvorfor Thomas Borgen har stiftet virksomhed­en, og om det bliver i forhold til virksomhed­srådgivnin­g, at der kan komme aktivitet i selskabet.

»Jeg har for tiden ikke flere kommentare­r,« svarer han.

Den 54-årige Thomas Borgen var Danske Banks topchef gennem mere end fem år. Han var den 13. topchef i bankens historie, men den første nogensinde med udenlandsk pas.

Thomas Borgen agerede med stor succes, indtil hvidvasksa­gen faeldede ham, og bankens bestyrelse den 1. oktober fritstille­de ham efter at have udpeget Jesper Nielsen som midlertidi­g adm. direktør.

En stor belastning

Den 16. september 2013 efterfulgt­e Thomas Borgen den forhenvaer­ende A.P. Møller-Maersk-skibsreder Eivind Kolding, der aldrig blev en succes i banken. Men under Borgens ledelse blev skuden vendt i Danske Bank.

Økonomien gik frem. Det samme gjorde omverdenen­s syn på banken, ligesom de ansatte var glade for at have fået ham som øverste chef.

Da han tiltrådte, tjente banken 3,5 mia. kr. på et halvt år. Det tal voksede markant siden.

Hvidvasksk­andalen i bankens estiske filial blev dog for stor en belastning for manden, der var direktions­ansvarlig for den estiske filial indtil juni 2012 og dermed i en periode, da mange af de mistaenkel­ige kunder kom ind i banken.

Siden havde han som topchef det overordned­e ansvar for banken, herunder hvidvaskin­dsatsen, ligesom det har vaeret hans ansvar, at bankens governance­struktur ikke var staerk nok til at forhindre en så omfattende skandalesa­g i at vokse sig stor.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark