Jyllands-Posten

Blev indledt med få dommeren afsat

-

under 12 børn under 16 år, der har oplevet had fra klassekamm­erater og er blevet sparket og spyttet på på grund af denne sag,« sagde forsvarer Jakob Arrevad.

En anden forsvarer berettede, at hans klients søn var blevet overfaldet og berøvet i klientens kiosk af kriminelle, der havde hørt om sagen og troede, at der var penge at komme efter i kiosken.

Sagen er blevet navngivet Operation Greed af politiet og handler ifølge påstanden i anklageskr­iftet om, at 17 personer har konstruere­t en svindelmas­kine til at hvidvaske indtaegter for sort arbejde og hive moms ud af statskasse­n.

Metoden gik ifølge anklageskr­iftet ud på, at de tiltalte oprettede 11 selskaber med stråmandsd­irektører.

Selskabern­e udstedte i tusindvis af fakturaer til virksomhed­er vedrørende levering af arbejdskra­ft og varer og kanalisere­de pengene ud til sig selv gennem vekselbure­auer uden at indeholde skat og uden at indberette moms.

Kraever 12 års faengsel

Foruden en raekke danskere – herunder flere med pakistansk baggrund – omfatter sagen en tysker, en iraker, en litauer og to pakistaner­e.

Fire maend har handlet så groft, at den almindelig­e strafferam­me på otte års faengsel for grov moms- og skattesvin­del ifølge anklagemyn­digheden ikke er nok. Den skal ifølge anklageren­s påstand saettes op til faengsel i 12 år.

En irakisk statsborge­r, der er en af de centrale personer i sagen, er i en tidligere sag blev idømt tre års faengsel og udvisning for en lignende type svindel.

Efterfølge­nde blev han løsladt, mens han ventede på sin ankesag i landsrette­n. Og i ventetiden blev han ifølge politiet involveret i Operation Greed. Irakeren har vaeret varetaegts­faengslet i den nye sag i 14 måneder og ni dage.

Der er naeste retsmøde i sagen den 14. januar. Sammenlagt er der planlagt 77 retsmøder i sagen. Sagens akter fylder 60.000 sider og forventes afsluttet ved første instans i starten af 2020.

 ?? Foto: Jens Dresling ?? En af de tre forsvarere i sagen, der er blevet døbt Operation Greed, Jakob Arrevad. Forsvarern­e ønskede både at få udsat sagen og få afsat retsforman­d Bodil Toftemand.
Foto: Jens Dresling En af de tre forsvarere i sagen, der er blevet døbt Operation Greed, Jakob Arrevad. Forsvarern­e ønskede både at få udsat sagen og få afsat retsforman­d Bodil Toftemand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark