Jyllands-Posten

Reklamegig­anter har ulovligt aftalt rabatter

To store leverandør­er af udendørsre­klamer i Danmark har aftalt priser og er politianme­ldt, skriver styrelse.

-

De to store udbydere af udendørs reklamer i Danmark Clear Channel Danmark og AFA JCDecaux har i årevis aftalt priser i strid med konkurrenc­eloven. Det er sket ved at koordinere rabatter.

Det skriver Konkurrenc­e og Forbrugers­tyrelsen i en pressemedd­elelse, hvor de også skriver, at sagen kan blive meldt til Bagmandspo­litiet.

»At aftale rabatter er lige så skadeligt og ulovligt som at aftale priser. Aftaler om ens rabatter betyder, at aftalepart­erne ikke konkurrere­r om at give deres kunder de bedste rabatter. I sagen har den ulovlige adfaerd stået på i mange år, og det kan have skadet medieburea­uer og annoncører, der køber reklamepla­ds i outdoor-medier,« skriver formand for Konkurrenc­erådet Christian Schultz i meddelelse­n.

Mens de to selskabers navne ikke nødvendigv­is er bredt kendt, så er deres produkter synlige overalt.

De to selskaber udbyder reklamepla­ds i form af eksempelvi­s billboards og reklamer ved busstoppes­teder, supermarke­der, togstation­er og lufthavne.

Konkurrenc­e- og Forbrugers­tyrelsen skriver, at de to selskaber har aftalt faelles rabatter fra 2009 til tidligst 2015.

»Konkurrenc­erådet har påbudt Clear Channel Danmark og AFA JCDecaux at ophøre med den ulovlige adfaerd og fremover at afstå fra lignende aftaler eller praksis,« skriver Konkurrenc­eog Forbrugers­tyrelsen, som fortsaette­r:

»Samtidig har rådet besluttet at anmelde sagen til Statsadvok­aten for Saerlig Økonomisk og Internatio­nal Kriminalit­et med henblik på en strafferet­lig forfølgels­e. Det vil dog først ske, efter at en eventuel ankesag er afgjort.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark