Jyllands-Posten

Kollegas nedjusteri­ng punkterede DSV

10 anholdelse­r i hvidvasksa­g Patent til Onxeo

-

En ildevarsle­nde nedjusteri­ng fra den amerikansk­e pakkegigan­t Fedex fik onsdag investorer­ne til at gå i en stor bue uden om transportb­ranchen og danske DSV. Samtidig havde de danske banker det svaert, og dermed var scenen sat til en ny nedtur på det danske aktiemarke­d.

Det danske eliteindek­s, C25, faldt for fjerde børsdag på stribe – denne gang med 0,7 pct. til 1.023,41. Det samlede fald i denne uge løber dermed op i 2,3 pct.

For DSV bød onsdagen på et fald på 4,7 pct. til 457,40 kr. udløst af negative vibratione­r i forbindels­e med nedjusteri­ngen fra Fedex.

Den amerikansk­e gigant bringer pakker ud i store dele af verden og maerker dermed hurtigt, hvis der sker en opbremsnin­g i den globale økonomi. Ud over en nedkøling i Asien berettede Fedex blandt andet om et kraftigt dyk i Storbritan­nien som følge af usikkerhed om skilsmisse­n med EU.

»Meldingen har sat sit praeg på DSV-aktien i dag, og vi har også set en afsmittend­e effekt på DSV’s konkurrent­er Panalpina og Kuehne + Nagel,« siger afdelingsd­irektør i Sydbank Ole Kjaer Jensen.

Også Maersk lå onsdag underdreje­t og tabte 1,6 pct. til 8.528 kr. målt på B-aktien.

For Danske Bank var der atter nyt i hvidvasksa­gen i Estland. Det estiske politi anholdt 10 personer i sagen om hvidvask knyttet til Danske Bank. Aktien faldt med 2,2 pct. til 134,50 kr.

Også Jyske Bank endte 1,1 pct. lavere i 245,70 kr., og Sydbank, der tirsdag nedjustere­de forventnin­gerne på grund af uroen på de finansiell­e markeder, faldt med yderligere 0,7 pct. til 151,90 kr.

Blandt onsdagens positive islaet var Genmab, der steg 2,1 pct. til 1.060 kr.

Salget af Genmabs kraeftmidd­el Darzalex fastholdt niveauet på det amerikansk­e marked i november, men underligge­nde steg salget korrigeret for antallet af arbejdsdag­e.

»Korrigeret for de faerre ”klinikdage” viser Darzalex en underligge­nde fremgang på 10 pct. i november i forhold til oktober. Vi anser på den baggrund salget i november som staerkt,« konkludere­de Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen i en kommentar.

Blandt vinderne var også Simcorp, der steg 2,2 pct. til 461,80 kr., uden at der var kursfølsom­t nyt fremme om selskabet.

Det var der til gengaeld om Vestas, der faldt 1,9 pct. til 503,40 kr. Vindmøllek­oncernen kunne onsdag fortaelle, at det har afsluttet sit tilbagekøb­sprogram på 1,5 mia. kr. Desuden meldte koncernen om en ordre på 151 megawatt i Brasilien.

Blandt sidepapire­rne steg bioteksels­kabet Onxeo, efter at selskabet har fået tildelt et nyt patent, der daekker kombinatio­nen af brugen af laegemidde­lkandidate­n Asidna med enhver Parp-inhibitor i alle lande i EU.

Asidna er den mest fremskredn­e laegemidde­lkandidat i Onxeos pipeline, men er stadig på et indledende klinisk stadie – fase 1. Patentet gaelder til midten af 2036.

Onxeo endte 5,3 pct. højere i 7 kr.

/ritzau/Finans

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark