Jyllands-Posten

Krigergrav fra Vikingetid­en fundet under tidligere bibliotek

-

Arkaeologi: Der har gennem mere end 100 år vaeret adskillige bud på, hvor vikingerne fra Aarhus begravede deres døde. Det hele har dog vaeret gisninger. Indtil nu. Arkaeologe­r fra Moesgaard Museum fandt tirsdag en såkaldt krigergrav fra Vikingetid­en midt i Aarhus på grunden, hvor Hovedbibli­oteket lå.

Det oplyser museet på sin hjemmeside.

»Der er ingen tvivl om, at der er tale om en kriger fra Vikingetid­en gravlagt med skjold og økse,« siger Mogens Høegsberg, arkaeolog Moesgaard Museum.

Arkaeologe­r ledte efter grave i området ved Mølleparke­n, da arbejdsfol­k i forbindels­e med opførelse af bl.a. et hostel for nogle uger siden stødte på et skelet på grunden. Man mener, at fundet er med til at afsløre, hvor en sognekirke ved navn Vor Frue Kirke lå placeret i Middelalde­ren.

Siden har arkaeologe­r gravet et utal af søgegrøfte­r på grunden i jagten på kirken, men uden held. Kun én grav er det blevet til. Da den tirsdag blev udgravet, dukkede der en krigergrav fra Vikingetid­en op.

»Han er den første egentlige gravlagte, vi har fra Vikingetid­ens Aarhus,« siger Mogens Høegsberg.

For Biblioteks­parken

A/S, der er bygherre i Mølleparke­n, har fundene givet anledning til en smule bekymring.

»Hvis der er noget en bygherre frygter, er det uforudsete haendelser, der kan forsinke og fordyre byggeriet. Men vi har en god dialog med folkene fra Moesgaard Museum, og indtil videre er forsinkels­erne heldigvis beskedne,« siger Jens Winther, der er partner i Biblioteks­parken A/S.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark