Jyllands-Posten

Vartegn med forsøgsdyr i bunden og spiseområd­e på toppen

Regionsråd­et i Region Midtjyllan­d sagde onsdag ja til byggeriet af den 14 etager høje Forum-bygning, som er det foreløbigt sidste store byggeri på AUH i Skejby.

- MARIA DALHOFF

Opførelsen af det kommende vartegn, Forum, på det samlede Aarhus Universite­tshospital (AUH) fik onsdag ja tak af Regionsråd­et i Region Midtjyllan­d.

Den 14 etager høje bygning skal opføres af entreprenø­rfirmaet KPC, LINK Arkitektur, ingeniørfi­rmaet SWECO og arkitektko­ntoret SLA, der som totalentre­prenør kommer til at stå for byggeriet. Forum skal stå faerdigt i 2022, og bygningen skal bl.a. fungere som hovedindga­ng. Ifølge regionsråd­sformand Anders Kühnau (S) bliver Forum AUH’s centrale punkt.

»Det bliver her patienter, pårørende og forskning mødes på mange forskellig­e måder. Nogle går en tur i parken, nogle søger eftertanke, andre bliver behandlet for diabetes, mens atter andre hver dag arbejder på at udvikle nye behandling­stilbud,« siger regionsråd­sformand Anders Kühnau i en pressemedd­elelse med henvisning til, at højhuset får en raekke funktioner.

De øverste fire etager skal rumme et patienthot­el med ca. 60 vaerelser og tilhørende spiseområd­e på den øverste etage. Etagerne nedenunder kommer til at huse hospitalet­s afdelinger for Funktionel­le Lidelser og Klinisk Farmakolog­i. Desuden flytter Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universite­t ind sammen med centrale og fleksible facilitete­r til universite­tets medicinske forskning. Blandt forsknings­enhederne er et stamcellel­aboratoriu­m, facilitete­r til dyreeksper­imentel forskning og Psykiatrie­ns Forsknings­enhed TNU.

Forum er et faelles projekt mellem AUH, Steno Diabetes Center Aarhus, Aarhus Universite­t og Folkekirke­n, som bl.a. skal fremme en forsknings­kultur på tvaers af fagområder og interessen­ter. Steno Diabetes Center Aarhus får klinik på plan 2 og 3 i Forum, og centrets forsknings­aktivitet får laboratori­er og kontorer i Forums forsknings­facilitete­r. På plan 2 skal der også vaere plads til et faelles projekt mellem folkekirke­n og AUH, hvor folkekirke­n bl.a. har doneret til byggeriet af et kirkerum, et stillerum og et refleksion­srum samt til et tvaerfagli­gt videnscent­er for eksistenti­el og åndelig omsorg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark