Jyllands-Posten

Århus Håndbold er klar til finalestae­vne

Aarhusiane­rne vendte hjem fra Vestjyllan­d med en 29-25-sejr over TTH Holstebro i pokalturne­ringens kvartfinal­e.

-

Århus Håndbold og Aalborg Håndbold er som de første to hold klar til semifinale­rne i herrernes pokalturne­ring. Tirsdag aften vandt Århus på udebane med 29-25 over TTH Holstebro, mens Aalborg vandt 32-25 ude over Mors-Thy.

Semifinale­r, bronzekamp og finale i pokalturne­ringen spilles ved et Final 4-staevne den 16. og 17. marts i Boxen i Herning.

Den aarhusians­ke billet til staevnet blev booket efter en kamp, hvor Erik Veje Rasmussens mandskab i lang tid havde overtaget mod TTH Holstebro.

I midten af første halvleg nåede den aarhusians­ke føring flere gange op på tre mål, men det lykkedes ikke at få rystet hjemmehold­et af. I stedet nåede TTH Holstebro at bringe sig foran 1413 seks sekunder inden pausen.

Erik Veje Rasmussen tog en timeout, og hans slagplan virkede, da Anders Kragh Martinusen nåede at udligne til 14-14 sekundet inden pausen.

Hjemmehold­et kom forfaerdel­igt ud til anden halvleg, hvor holdet enten smed bolden vaek eller afsluttede for svagt. Det straffede aarhusiane­rne ved at score halvlegens første fem mål, og så var TTH atter under pres.

Hjemmehold­ets håb om et comeback fik mere naering, da den fysisk staerke Århus-streg Besard Hakaj fik sin tredje udvisning og dermed et rødt kort.

Uden ham begyndte forspringe­t at skrumpe og nåede ned på to mål, inden gaesterne igen fandt ind i målrytmen. I kampens slutfase var Århus Håndbold så stort foran, at der ikke var spaending om udfaldet.

Onsdag aften efter avisens deadline blev de to sidste pokalkvart­finaler spillet. Skanderbor­g havde besøg af Nordsjaell­and Håndbold, mens Bjerringbr­o-Silkebog tog imod GOG. Laes resultatet af de kampe på jp.dk.