Jyllands-Posten

Antonsen får 500.000 kr. for at fejre jul i Indien

Det er ikke sportsligt optimalt, men med en halv mio. kr. som betaling spiller Anders Antonsen badminton i Indien julen over.

- HENRIK PHILIP HARE

Det er knap to måneder siden, Anders Antonsen fik at vide, at han var blevet købt.

Han var ikke selv til stede, da det skete, og kunne derfor ikke se den midaldrend­e, sparsomt behårede auktionari­us i glitterjak­ke, der svang hammeren over ham, ej heller høre den spage klapsalve, som det købende selskab slog op.

Prisen blev det minimumsbe­løb den unge danske badmintons­piller havde sat på sig selv inden auktionen: 5.500.000 indiske rupi eller godt 500.000 kr.

For det beløb skal han nu deltage i den fjerde udgave af Indiens badmintonl­iga, Premier Badminton League, der straekker sig i tre uger henover jul og nytår.

Normalt er det en tid, der for badmintons­pillere er helliget ikke blot julen, men en kampfri periode med traening til det nye år – nu bliver det i stedet en rundtur til de største byer i Indien for holdet Mumbai Rockets for Antonsens vedkommend­e.

»Det er klart, at der er noget økonomi i det, som er rigtig spaendende. Det er en af hovedårsag­erne til, at jeg vil deltage – det vil jeg ikke laegge skjul på,« siger Anders Antonsen og tilføjer:

»Man kunne argumenter­e for, at det sportsligt måske ville vaere mere optimalt at blive herhjemme og have en god traeningsp­eriode, men jeg håber selvfølgel­ig, at traeningen stadig er god derude, så jeg kan stå staerkt til de efterfølge­nde turneringe­r.«

Danskere på tur

Antonsen var ikke den eneste dansker, der blev solgt på auktionen. Både han, Line Kjaersfeld­t og Mathias Christians­en var med for første gang, og gengangern­e Viktor Axelsen og Mathias Boe skal også til Indien igen – sidstnaevn­te købt af sin kaereste, Bollywood-stjernen Taapsee Pannus hold.

Danskernes navne var til auktionen blandet med andre velkendte navne fra verdenssce­nen såsom Carolina Marin og Chris og Gabby Adcock samt mere ukendte, billige indiske spillere. Opgaven for de ni bydende hold var så at bruge maksimalt 2,4 mio. kr. til at samle et hold af 10 spillere til turneringe­n.

Antonsen har snakket med nogle af de danskere, der tidligere har vaeret med. Forsikring­erne fra dem har vaeret, at oplevelsen er fin og sjov med femstjerne­de hoteller på hele turen.

Selv har han også sine egne erfaringer fra landet, som han justerer forventnin­gerne efter.

»Inderne er rigtigt badmintong­lade, og det er det eneste sted i verden, der har stablet en liga på benene, hvor de disker op med de her beløb og har formået at lave et show ud af det. Men Indien er et lidt specielt land; der er en lidt anden måde at gøre tingene på, så det handler om have tålmodighe­den med derud, for du kan sidde i en spillerbus, hvor du får at vide, den kører om fem minutter, og det kan så blive gentaget i en time. Så det er et specielt land, og det handler om i hvert fald at have jahatten på og måske ikke saette naesen op efter for meget,« siger Anders Antonsen.

Et paent beløb

Sportsligt er der umiddelbar­e ulemper ved at deltage i turneringe­n.

Den bidrager for det første ikke til verdensran­glisten, og så bliver den spillet uden for saesonen, hvor der normalt er udelt fokus på traening.

»Normalt på denne her tid af året er der selvfølgel­ig lidt juleferie, så jeg måske er hjemme i Aarhus mellem jul og nytår, men ellers plejer jeg at bruge perioden til at traene igennem. Så det bliver meget anderledes, og jeg vil sige med 80 pct. sikkerhed, at det sportsligt ville vaere mere optimalt at køre det herhjemme. Men jeg har taget en vurdering af, hvor jeg ville saette min pris, og hvis jeg kunne få den, så tog jeg af sted,« siger Anders Antonsen, der har haft landstraen­er Kenneth Jonassen med på råd om størrelsen på prisen.

Badmintons­porten har rykket sig meget økonomisk over de senere år, så at deltage i den indiske turnering er ikke ligefrem en nødvendigh­ed for Antonsen, der rangerer som nr. 17 på verdensran­glisten:

»Uden at lyde højrøvet, så kunne jeg godt have klaret mig uden – det er uden at traede nogen over taeerne – for mange er det et paent beløb, og det synes jeg også selv. Jeg vurderede i hvert fald, at det var nok til at tage af sted i tre-fire uger henover jul og nytår.«

Jeg har taget en vurdering af, hvor jeg ville saette min pris, og hvis jeg kunne få den, så tog jeg af sted.

Anders Antonsen, badmintons­piller

 ?? FOTO: MARK SCHIEFELBE­IN/AP ?? Anders Antonsen har på forhånd fået and og brune kartofler hos foraeldren­e i Aarhus, for i Indien bliver der ikke meget julefejrin­g for hans vedkommend­e.
FOTO: MARK SCHIEFELBE­IN/AP Anders Antonsen har på forhånd fået and og brune kartofler hos foraeldren­e i Aarhus, for i Indien bliver der ikke meget julefejrin­g for hans vedkommend­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark