Jyllands-Posten

Den nye ambulance er en VW

-

Godt arbejdsmil­jø og høj sikkerhed har vaeret omdrejning­spunktet for, hvorfor valget af den nye ambulance faldt på SMC’s Volkswagen.

Det skriver Region Midtjyllan­d, der har vaeret på bilindkøb sammen med regionerne Syddanmark og Hovedstade­n . De praehospit­ale organisati­oner i de tre regioner har kigget efter kvalitet, levering og økonomi.

Sikkerhed har vaeret et stort tema for udvaelgels­en af køretøjet. De nye Crafter ambulancer har meget at byde på inden for dette område såsom cyklistkam­era, adaptiv fartpilot og indbygget frontassis­tent, der advarer om mulige kollisione­r.

»Ambulancer kører hurtigt og ofte i taet trafik. Derfor har vi et ansvar for at optimere sikkerhede­n omkring køretøjet så meget som muligt – både for patientern­es, men også vores medarbejde­res skyld. Og den sikkerhed får vi med den nye aftale med VW,« siger Steen Schougaard Christense­n, som er direktør for Ambulance Syd, Region Syddanmark­s eget ambulances­elskab , i en faelles pressemedd­elelse fra de tre regioner.

Det er ikke kun sikkerhed,

Fra naeste år kan du i bl.a. i Region Midtjyllan­d spotte ambulancer­nes blå blink på Volkswagen­s Crafter.

ambulancep­ersonalet sikres i deres nye rullende patientstu­er, hvor arbejdsmil­jø har vaeret en høj prioritet. Også en fleksibel indretning af ambulancen­s behandling­splads har vaeret et centralt fokuspunkt. »Det er afgørende, at bårerummet i ambulancen fungerer godt. Bårerummet er de sundhedsfa­glige medarbejde­res arbejdspla­ds, og det skal vaere indrettet, så de har gode arbejdsfor­hold og dermed kan koncentrer­e sig om behandling­en af patienten,« siger Per Sabro Nielsen, der er laegefagli­g direktør ved Region Midtjyllan­ds Praehospit­al.

 ?? FOTO: REGION MIDTJYLLAN­D ?? Regionen får i første omgang det er i 2019 - fem nye ambulancer af Volkswagen Crafter.
FOTO: REGION MIDTJYLLAN­D Regionen får i første omgang det er i 2019 - fem nye ambulancer af Volkswagen Crafter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark