Jyllands-Posten

Bliver dømt

-

rer, at antallet af domme er »skuffende«.

Lotte Grostøl understreg­er, at »mange domme ikke er et mål i sig selv«, men erfaringer­ne viser, at det er vigtigt, at dansk politi bliver uddannet grundigt i at spotte og behandle sager om psykisk vold, når den nye lov traeder i kraft. Det er simpelthen en anden politifagl­ig opgave, end når en forslået kvinde møder ind på stationen med blå maerker over det hele, forklarer hun.

»Der er også nogle snitflader, som kan vaere svaere at afgraense. Hvornår er noget psykisk vold, og hvornår er der groft sagt tale om et dårligt parforhold? Hvornår er det noget, som ikke er strafbart, men måske er på vej til at blive det,« siger Lotte Grostøl.

»Derfor er det også vigtigt, at vi forebygger bedre mange steder i samfundet. Vi skal også styrke de fagprofess­ionelle i det offentlige, som arbejder med familier og børn, så de bedre kan spotte problemern­e.«

Minister vil følge op

Ifølge ligestilli­ngsministe­r Eva Kjer Hansen (V) viser de engelske erfaringer, at det er vigtigt at følge brugen af den nye lov taet. Ministeren peger samtidig på, at der er afsat 56 mio. kr. frem mod 2019 til en handlingsp­lan, der generelt skal bekaempe psykisk og fysisk vold i naere relationer.

»Vi skal gøre kvinderne opmaerksom­me på, at de ikke skal finde sig i psykisk vold, og at vi betragter det som lige så slemt som fysisk vold. Vi skal også sørge for, at skoler, fagpersone­r osv. bliver opmaerksom­me på, at psykisk vold nu har fået sin egen paragraf. Det tror jeg er vigtigt for, at bestemmels­en bliver anvendt,« siger ministeren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark