Jyllands-Posten

Familien håber på livstegn fra bortført norsk kvinde

Rigmands hustru forsvandt 31. oktober, det er uvist, om hun er død eller levende. Familien har afvist at betale løsesum.

- JETTE ELBAEK MARESSA

Siden den 31. oktober har Tom Hagen levet i uvished om, hvad der er sket med hans hustru, Anne-Elisabeth Falkevik Hagen. Han ved ikke, hvor hun er. Han ved ikke, om hun er i live. Alt tyder på, at hun er kidnappet.

Onsdag fremsatte familien Hagen en indtraenge­nde bøn gennem advokat Svein Holden: Send et tegn på, at Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er i live og har det godt, så er vi indstillet på at indlede en proces, som kan få hende hjem.

Hidtil har Norges 172. rigeste mand, som anslås at have en formue på ca. en milliard kroner, afvist at betale løsesummen. Politiet undgår bevidst at naevne det praecise tal, men flere norske medier gengiver tallet 9 mio. euro (ca 67 mio. kr). Ifølge politiet er løsesummen afkraevet i kryptovalu­ta, angiveligt moneta, som har den fordel, at modtageren kan forblive anonym.

Selv om der er truet med alvorlige konsekvens­er, hvis pengene ikke falder, har politiet rådet familien til ikke at betale. Det råd har den efter svaere overvejels­er fulgt. Sagen var indtil onsdag formiddag totalt mørkelagt. På et pressemøde ville politiinsp­ektør Tommy Brøske ikke oplyse, hvor laenge politiet havde arbejdet med sagen. Kun at det drejede sig om »flere uger«.

I den tid har familiens naboer på Sloraveien i Fjellhamma­r uden for Oslo kunnet observere mystiske biler, som rullede op foran indkørslen, og forespørgs­ler fra civile betjente, som foregav, at de ledte efter en forsvunden 13-årig. Til deres undren var der også lys i aegteparre­ts villa naesten døgnet rundt, fortaeller de til flere norske medier. Først tirsdag aften fik de endelig vished for, hvilket drama som udspillede sig i nabolaget. Da ringede et familiemed­lem til en nabo og fortalte, at de måtte forberede sig på, at politiet offentligt ville fortaelle om den formodede bortførsel af AnneElisab­eth Falkevik Hagen.

Frygt for at blive opdaget

Det har vist sig, at de mystiske biler tilhørte politiet, som opererede med falske navneskilt­e, angiveligt af frygt for selv at blive udspionere­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark