Jyllands-Posten

BORTFØRT KVINDE

-

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68 år, forsvandt den 31. oktober fra sit hjem naer Oslo. Politiet anslår, at hun er kidnappet.

Hun er gift med Tom Hagen, som er en af Norges rigeste maend; motivet anses derfor at vaere rent økonomisk.

Løsesummen, angiveligt 9 mio. euro ( 67 mio. kr), er afkraevet i såkaldt kryptovalu­ta, i den aktuelle sag tales der om moneta.

Der er ikke kommet noget livstegn fra den bortførte kvinde, og sagen har hidtil vaeret totalt mørkelagt.

Onsdag bad norsk politi offentligh­eden om hjaelp til efterforsk­ningen.

Tommy Brøske lagde ikke skjul på, at det havde vaeret en vanskelig beslutning at inddrage offentligh­eden, men på nuvaerende tidspunkt er vurderinge­n, at det er eneste mulighed for at komme videre med efterforsk­ningen. Norsk politi efterlyser derfor mennesker, som har observeret noget i nabolaget den 31. oktober eller i dagene op til. Endvidere beder man folk om at gennemgå billeder og videoer på deres mobiltelef­oner, hvis de har vaeret i området.

Tom Hagen har tjent sin formue som investor i ejendomme og energi. Han beskrives som en mediesky person og en hyggelig nabo. Såvel advokaten som politiet mener, at kidnappern­es eneste motiv for at bortføre den 68-årige kvinde er økonomisk.

Sparsom kommunikat­ion

Ifølge politiet har kommunikat­ionen til bortførern­e vaeret yderst begraenset.

»Gerningsma­nden har valgt en digital platform, som gør kommunikat­ion vanskelig. Indtil nu har der ikke vaeret nogen mundtlig kontakt. Der har ikke vaeret noget livstegn, men heller ikke tegn på, at hun ikke er i live,« sagde Tommy Brøske.

Kidnapning­ssagen beskrives som enestående i Norge og har fået erfarne efterforsk­ere til at spekulere i, at profession­elle internatio­nale forbrydere står bag.

»Vi kan ikke tolke det anderledes, end at det er nogen med kriminel baggrund fra et internatio­nalt miljø, som står bag,« siger en tidligere efterforsk­er John Christian Grøttum til avisen VG:

Det vides således heller ikke, om den forsvundne kvinde opholder sig i Norge, eller om hun er bortført til udlandet.

Familiens advokat, Svein Holden, gjorde det på sit pressemøde klart, at det var mindre vaesentlig­t for familien, hvor kvinden er.

»Den mest optaget af, om hun har det godt,« sagde han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark