Jyllands-Posten

FN: Giv asyl til ung saudiarabi­sk kvinde

En 18-årig kvinde på flugt fra sin familie vil formentlig­t få asyl i Australien efter drama i Bangkoks lufthavn.

-

FN har anmodet Australien om at overveje at give asyl til en 18-årig saudiarabi­sk kvinde på flugt fra sin familie. Kvinden, der er i Bangkok, siger, at hendes familie vil slå hende ihjel.

Teenageren Rahaf Mohammed al-Qunun ankom til Bangkok i sidste weekend og anmodede om asyl. Hun sendte en raekke budskaber ud på Twitter om, at hun var i livsfare, hvilket førte til en kampagne for hendes sag på de sociale medier.

Thailands immigratio­nschef, Surachate Hakparn, sagde i første omgang, at kvinden var blevet afvist, fordi hun ikke havde de nødvendige papirer.

Den 18-årige barrikader­ede sig på et tidspunkt i et hotelvaere­lse for at forhindre myndighede­rne i at sende hende tilbage til hendes familie, som er i Kuwait.

De thailandsk­e myndighede­r meddelte derefter, at de ville vente med at sende hende tilbage, og UNHCR blev involveret i sagen.

Forlod hotellet

Kvinden forlod sit hotelvaere­lse i Bangkoks lufthavn i selskab med ansatte fra UNHCR – FN’s Flygtninge­højkommiss­ariat.

Australien siger, at det overvejer at give asyl til den 18-årige, hvis FN’s flygtninge­organisati­on vurderer, at hun er flygtning.

Hendes sag har på ny skabt internatio­nal opmaerksom­hed omkring Saudi-Arabiens sociale regler for kvinder, der skal have tilladelse af et mandligt familiemed­lem til at rejse.

Denne regel betyder, at nogle kvinder og piger reelt er fanger hos familier, der misbruger dem.

Det australske indenrigsm­inisterium bekraefter over for Reuters, at UNHCR har rettet henvendels­e om asyl til Rahaf Mohammed al-Qunun.

Rahaf Mohammed al-Qunun siger, at hun flygtede fra Kuwait, da hun var på besøg i landet med sin familie. Hendes plan var at rejse til Thailand og derfra videre til Australien, hvor hun ville søge asyl.

»De vil draebe mig. Mit liv er i fare. Min familie truer med at draebe mig over de mest basale ting,« siger hun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark