Jyllands-Posten

Midlertidi­ghed skal ikke vaere en evighed

-

Naser Khader kritisered­e forleden på baggrund af en samtale med en journalist Dansk Flygtninge­hjaelps holdning til midlertidi­ghed for flygtninge i Danmark. Men det er Naser Khader, der har misforståe­t vores holdning, så det vil vi gerne hjaelpe med at opklare.

Baggrunden var en artikel i Kristeligt Dagblad, hvor Naser Khader udtalte, at han som udgangspun­kt ikke mente, at flygtninge skulle kunne få permanent ophold i Danmark. Der sagde vi, at med vores viden om de meget langvarige flygtninge­kriser i verden i dag vil det vaere et vanskeligt synspunkt – for hvor skal graensen for midlertidi­ghed så gå? Ville det eksempelvi­s også gaelde flygtninge­s børn?

Udfordring­en i dag er ikke primaert de danske regler, men derimod at flygtninge ikke kan vende hjem, fordi forholdene i hjemlanden­e ikke er sikre. Og vi ved, at det at vaere i en tilstand af midlertidi­ghed over mange år er skadeligt for integratio­nen af og trivslen hos flygtninge i Danmark. Derfor er vi glade for, at Naser Khader nu klart skriver, at midlertidi­ghed ikke skal vaere for evigt. Naser Khader siger, at han er klar til at vurdere flygtninge­s tilknytnin­g til Danmark eller en manglende sandsynlig­hed for tilbageven­den efter 10-15 år – og det synspunkt flugter mere med vores, selv om vi mener, at 10-15 år er for lang tid at vente for en flygtninge­familie i Danmark.

Men det er godt, at der i udkastet til lovforslag­et ifm. finanslove­n ikke bliver gjort op med flygtninge­s mulighed for at søge om permanent ophold efter otte år i Danmark. Desuden siger Naser Khader, at sagerne skal behandles individuel­t. Det sker allerede, og vi er enige om, at det fortsat er vigtigt. Det hele virker derfor til at bero på en misforståe­lse, og den håber vi hermed at have opklaret. Og hvis Naser Khader en anden gang er i tvivl om, hvad vi mener om en given sag, er han altid velkommen til at ringe til os.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark