Jyllands-Posten

FORMEL E I KØBENHAVN

-

Formula E-organisati­onen har to gange tilbudt et grandprix til København:

I januar 2017 hoppede Bruxelles fra en kontrakt, og København blev af FIA Formula E Operations tilbudt at afholde et løb i 2018. Prisen var lav, men tidshoriso­nten for kort.

I marts 2018 var der udfaerdige­t en rapport (betalt af Københavns Kommune) om, hvad der skal til for at afholde et grandprix på en specifik rute omkring Tivoli i Københavns centrum. Socialdemo­kratiet, Radikale Venstre og Venstre stemte for at forsøge at skaffe løbsserien til København, mens Alternativ­et og Enhedslist­en stemte imod. SF undlod at stemme.

Bag forslaget står en gruppe af entusiaste­r, enkeltpers­oner og potentiell­e investorer, hvor Jørn Grønkjaer er talsmand. mens hver tredje i Norge er en elbil. Hvis vi kan bruge arrangemen­tet til få en debat om at få ren luft i byerne, kan det vaere en gave til københavne­rne,« siger Jonas Bjørn Jensen.

Ifølge Jørn Grønkjaer er der så meget gang i udviklinge­n, at han anser det som sandsynlig­t at finde de 80 mio. kr., som det – ud over de 30 mio. offentlige kr. – vil koste at afholde et enkeltståe­nde grandprix i København.

Renault var først

Da Formel E-serien blev etableret i 2014, kørte alle i den samme bil. Renault var drivkrafte­n bag bilen, men siden er store bilmaerker som Jaguar, Audi, BMW og Nissan kommet ind i sporten.

»Det gør det lettere at finde penge. Før jul havde jeg møde med BMW Nordic, og de var varme på den skandinavi­ske tanke, og BMW er meget synlige i Formel E, hvor de nu er med i deres eget team,« siger Jørn Grønkjaer.

Hans samarbejds­partner i Skandinavi­en er Kongelig Norsk Automobilk­lub, mens det i Sverige hidtil er med enkeltpers­oner og eventorgan­isationer. I Sverige satser Volvo stort på elektriske biler.

Kultur- og fritidsbor­gmester i Københavns Kommune Franciska Rosenkilde (Å) har ikke ønsket at deltage i et interview.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark