Jyllands-Posten

Vestas opjusterer efter ordreboom

Vindmøllek­oncernen har skruet markant op for forventnin­gerne til det frie cash flow.

- ALEXANDER BITSCH

Vestas har skruet markant op for forventnin­gerne til selskabets frie cash flow i 2018.

Tidligere ventede den store vindmøllep­roducent pengestrøm­me på minimum 100 mio. euro svarende til 746,6 mio. kr., men nu venter Vestas, at tallet vil lande på ca. 400 mio. euro svarende til ca. 3 mia. kr. Det meddeler Vestas i en fondsbørsm­eddelelse.

»Forbedring­en skyldes primaert en staerk ordreindga­ng,« skriver Vestas, som gør opmaerksom på, »beløbet er eksklusive opkøbet af Utopus Insights Inc. og alle investerin­ger i omsaetteli­ge vaerdipapi­rer og andre kortfriste­de investerin­ger«.

En staerk ordreindga­ng i Vestas var blevet forudset af Jacob Pedersen, der er aktieanaly­sechef i Sydbank. I en kommentar fra begyndelse­n af året pointerede han den 2. januar, at Vestas formentlig ville lande endnu flere ordrer end tidligere antaget i 2018.

Tallet kan blive højere

»Ud over de allerede offentligg­jorte ordrer imødeser vi uannoncere­de ordrer på minimum 700 megawatt for 4. kvartal. Et tal, der kan blive noget højere med tanke på det generelt høje aktivitets­niveau i industrien. Samlet forventer vi en ordreindga­ng i 2018 på cirka 13.600 megawatt – en klar distanceri­ng af rekorden fra 2017 på 11.176 megawatt,« skrev Jacob Pedersen i kommentare­n.

Investorer­ne har reageret positivt på opjusterin­gen fra Vestas, der kom onsdag klokken 13.38.

På dette tidspunkt var aktiekurse­n i Vestas allerede steget med 1,8 pct., men umiddelbar­t efter meddelelse­n var kursen en overgang oppe med mere end 6 pct. Kursen faldt dog noget tilbage, så kursstigni­ngen efter lukketid onsdag lød på 2,2 pct.

Vestas offentligg­ør sin årsrapport for 2018 den 7. februar 2019.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark