Jyllands-Posten

Minister åbner for indgreb for at sikre dankortets overlevels­e

BETALINGSK­ORT: Erhvervsmi­nister Rasmus Jarlov (K) bringer direkte regulering på banen som en måde at sikre dankortets overlevels­e.

- MICHAEL STENVEI

Jyske Banks igangvaere­nde opgør med Visadankor­tet ses i bl.a. detailog forbrugerk­redse som et regulaert frontalang­reb på det 36 år gamle dankort.

Både Forbrugerr­ådet Taenk og Dansk Erhverv frygter, at Jyske Banks melding om, at man fremover ikke vil udlevere nye Visa-dankort, reelt er første skridt mod et farvel til dankortet. Meldingen fra Jyske Bank får nu erhvervsmi­nister Rasmus Jarlov (K) til at rasle med sablen og tale åbent om politisk indgreb som en mulighed for at sikre dankortets overlevels­e.

»Vi griber ikke til regulering nu, fordi Jyske Bank tager dette traek, men på langt sigt vil vi gøre, hvad vi kan for at sikre dankortets fremtid,« siger Rasmus Jarlov til Jyllands-Posten.

Ministeren ønsker ikke at uddybe, hvor langt han er klar til at gå for at sikre det folkekaere betalingsk­orts overlevels­e, men han laegger ikke skjul på, at dankortet tilsynelad­ende har en fast og sikker plads i hans tegnebog.

»Dankortet er en god og billig løsning, som fungerer godt,« fastslår ministeren.

Dankortet er ejet af kapitalfon­dsejede Nets, men brugen og finansieri­ngen af kortet er styret fra politisk hold. Derfor vaekker ministeren­s melding naeppe jubel i Jyske Banks hovedsaede i Silkeborg.

Står det til bankens ordførende direktør, Anders Dam, er det gamle dankort ude af Rasmus Jarlov (K), erhvervsmi­nister

trit med markedet og forbrugern­e. Derfor er banken, som den første herhjemme, stoppet med at udlevere nye Visadankor­t.

»I stedet får folk – til samme pris – et rent dankort og et rent Visa-kort,« forklarede Anders Dam forleden til Jyllands-Posten.

Men dankort uden et indbygget Visa-kort har det svaert, viser tal fra Nationalba­nken.

Mens Visa-dankortet er det mest udbredte betalingsk­ort herhjemme med 4,4 mio. brugere, er antallet af rene dankort faldet 23 pct. på mindre end to år. I dag er der således blot 423.000 dankort i omløb herhjemme.

I Jyske Bank er meldingen, at et farvel til Visa-dankortet vil styrke konkurrenc­en på betalingsk­ortmarkede­t.

»Det er meget enkelt. Folk har masser af kort i portemonna­een. Nu må vi se, hvor staerk dankortet er. Vaelger alle forbrugere dankortet, så har vi dankort. Ellers ikke,« fastslår Anders Dam.

 ?? Arkivfoto: Jens Dresling ?? Erhvervsmi­nister Rasmus Jarlov (K) er parat til at gå langt for at holde fast i dankortet, som kan få det svaert, hvis flere banker følger Jyske Bank.
Arkivfoto: Jens Dresling Erhvervsmi­nister Rasmus Jarlov (K) er parat til at gå langt for at holde fast i dankortet, som kan få det svaert, hvis flere banker følger Jyske Bank.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark