Jyllands-Posten

Kasi-Jesper tiltalt for ulovligt aktionaerl­ån

Anklagemyn­digheden kraever bødestraf til Jesper ”Kasi” Nielsen for at have lånt 33 mio. kr. i sit eget selskab.

- JESPER HØBERG

Erhvervsma­nden og smykkeentr­eprenøren Jesper ”Kasi” Nielsen er sammen med to familiemed­lemmer blevet tiltalt for at have taget ulovlige aktionaerl­ån for 33 mio. kr.

Det skriver TV 2, og Jesper Nielsen bekraefter oplysninge­rne over for Jyllands-Posten. Sagen er blevet rejst af Københavns Vestegns Politi ved Retten i Glostrup, og ifølge TV 2 handler sagen om penge, som han og familien har lånt i selskabet Dojajean Holding ApS, der blev taget under konkursbeh­andling i 2017.

Jesper Nielsen fortaeller, at pengene blev trukket ud til at købe et sommerhus på Mallorca i 2008.

Tendens til at vinde sag e r

»Men vi har haft advokater og revisorer på alt, hvad vi har foretaget os, og derfor bestrider vi, at vi har gjort noget ulovligt. Jeg har jo en tendens til at vinde sådanne sager, og det regner jeg også med at gøre denne gang,« siger han, med henvisning til at han har vundet to store skattesage­r inden for det seneste år. Aktionaerl­ån har vaeret ulovlige, indtil reglerne blev løsnet fra 1. januar 2017, men selv om Jesper Nielsen erkender, at det omtalte beløb vitterligt blev trukket af Dojajean, så var han onsdag ikke i stand til over for Jyllands-Posten at redegøre for, hvordan han vil argumenter­e i retten.

»Jeg har opgivet at finde ud af, hvad der er op og ned. Jeg har spurgt vores rådgivere om, hvad der er worst case scenario, og jeg har fået at vide, at det er en bøde på 1-2 mio. kr. Med alt det, vi har vaeret igennem de sidste 10 år, så er det ikke sådan noget, der slår os ud,« siger han.

Ifølge TV 2 har anklagemyn­digheden da også rejst tiltale med påstand om bødestraf.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark