Jyllands-Posten

Groggy Tiger forhandler om flere penge

DETAILHAND­EL: Kapitalfon­den EQT forhandler i øjeblikket med sine banker om at skyde penge i Flying Tiger Copenhagen, efter at detailkaed­en har haft et skuffende julesalg.

- KASPER BRØNDGAARD

Ejerne bag detailkaed­en Flying Tiger Copenhagen arbejder i al hemmelighe­d på at genforhand­le bankaftale­r og skyde friske penge i selskabet. Det sker efter et skuffende julesalg, der betyder, at Flying Tiger er faretruend­e taet på at bryde sine lånebeting­elser.

Det erfarer Jyllands-Posten fra kilder med indsigt i processen.

Hovedaktio­naeren, den svenske kapitalfon­d EQT, ønsker hverken at be- eller afkraefte oplysninge­rne, men Mads Ditlevsen, chef for EQT’s danske kontor, fortaeller, at kapitalfon­den stadig har stor tiltro til detailkaed­en.

»Som mange andre steder i retail har vi haft nogle udfordring­er på denne case. Når det er sagt, er selskabet blevet transforme­ret under EQT’s ejerskab til et langt mere internatio­nalt selskab med butikker globalt,« siger Mads Ditlevsen.

»Vi tror stadig fuldt og fast på konceptet.«

Ned ad bakke i 2016

EQT købte 70 pct. af aktierne i Flying Tiger Copenhagen i 2013 for ca. 1,5 mia. kr. af stifter Lennart Lajboschit­z, som i dag sidder i bestyrelse­n.

Han ønsker ikke at udtale sig.

»Jeg er ikke taet nok på,« siger Lajboschit­z.

I en årraekke så det ud til, at EQT havde ramt jackpot med sin investerin­g, men i 2016 gik det kraftigt ned ad bakke for kaeden, og det er stadig ikke lykkedes at vende udviklinge­n. Selv om kaeden har mere end fordoblet salget til over 5 mia. kr. på blot fire år ved at åbne hundredvis af nye butikker, er salget samtidig faldet i de eksisteren­de, og lønsomhede­n er halveret.

Fald i salget i eksisteren­de butikker er gift for detailkaed­er, der i sagens natur har høje faste omkostning­er, og udviklinge­n spaendte også ben for EQT’s salg af Flying Tiger Copenhagen sidste sommer. Sidenhen er udviklinge­n gået fra ondt til vaerre, efter at kaeden ifølge JyllandsPo­stens oplysninge­r ikke har nået sit budget.

Problemern­e kommer oveni, at den ligeledes EQTejede legetøjska­ede Faetter BR gik konkurs lige inden nytår.

Mads Ditlevsen afviser, at situatione­n i Flying Tiger kan sammenlign­es med Faetter BR’s problemer.

»Jeg har personligt en meget staerk tro på denne case,« siger han.

Ved indgangen til 2018 skyldte Flying Tiger Copenhagen bankerne 1.050 mio. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark